Antalya’da kadınlardan yargı paketine karşı eylem
Antalya'da yargı paketine karşı çıkan kadınlar, "Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, kadınların nafaka hakkının gasbedilmesine yönelik bu yasalara geçit vermeyeceğiz" dedi.

Antalya Kadın Platformu üyeleri ‘’Çocuk istismarını yargı paketi ile meşrulaştıramazsınız’’ diyerek Attalos Meydanında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Fatih’ten sonra bugün Antalya’da intihar eden dört kişilik aileye de değinen kadınlar “Saray’a değil halka bütçe”, “Kapitalizm öldürür” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Basın açıklamasını okuyan Derya Doğan, 25 Kasım’a doğru giderken çocuk istismarının önünü açan, meşrulaştıran, kadınların haklarını gasbetmeye yönelik yargı paketi ile karşı karşıya olduklarını belirterek “Daha önce iki kez oldu bittiyle çıkarılmak istenen, çocuk istismarcılarına evlilikle af önergesi kadınların örgütlü mücadelesiyle püskürtülmüş, ancak AKP iktidarı savaş koşullarında her şeyi fırsata çevirdiği gibi bu yasayı da tekrar gündeme getirmekte ve kadınların dört bir yandan yükselen itirazını görmezden gelmektedir” dedi.

Kadına yönelik şiddetin korkunç boyutlara ulaştığı böyle bir süreçte kadınları korumaya, erkek şiddetini önlemeye yönelik hiçbir çaba sarf etmeyen iktidarın, gerek sözcüleri gerekse medya aracılığıyla bir süredir İstanbul Sözleşmesini hedef aldığını, kadınların mücadeleyle kazandıkları nafaka hakkına saldırdığını ifade eden Doğan, “Bu yargı paketi tam da bu saldırıların sonucunda kadınların yaşamını ipotek altına almaya yöneliktir. Erken yaşta evliliğin önünü açan, istismarcıları evlilikle affederek istismarı meşrulaştıran, şiddetten kaçmak için boşanmaya kalktığında 'Nafaka yok, kendi imkanlarında geçin' demek kadınları şiddete, ölüme mahkum etmek demektir. Kadınlar olarak ne haklarımızdan ne de hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklara ve kadınlara yönelik bu düzenlemeleri kabul etmiyoruz. Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, kadınların nafaka hakkının gasbedilmesine yönelik bu yasalara geçit vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de itirazımızı yüksek sesle sokaklarda haykırıyoruz” dedi. 


İlgili haberler
Kadına yönelik suçlarda yargının durumu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun takip ettiği davalardan hazırladığı rapor, kadına yön...

Çocuk istismarına evlilik affında bitmeyen ısrar

Bu yargı paketi kadınların hayatına ipotek koyma paketidir. Kızlar çocuk yaşta evlendirilecek, istis...

25 KASIM ETKİNLİKLERİ: Nerede, ne zaman?

25 Kasım’a doğru kadınlar kolları sıvadı; kahvaltılar, söyleşiler, paneller, yürüyüşler... Kadınlar...