Altınoluk ve Burhaniye'de 'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz' sesleri yükseldi
Balıkesir'in Altınoluk ve Burhaniye ilçelerinde bugün kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ne, haklarına sahip çıkmak için buluştu.
ALTINOLUK

Altınoluklu kadınlar bugün 18.00'de Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu ve "Mevzu sadece İstanbul Sözleşmesi değil, sözleşmeden de haklarımızdan da vazgeçmiyoruz" sesini yükselttikleri basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. "Temmuz ayından bu yana İstanbul Sözleşmesi’ne karşı yürütülen saldırılar 20 Mart’ın ilk saatlerinde bir gece yarısı Cumhurbaşkanı imzasıyla verilen bir kararla somutlandı; Türkiye sözleşmeden çekildiğini ilan etti. Bu çekilme kararı Avrupa Konseyine alelacele gönderildi. Kadınlar ayakta. Bu kararın arkasındaki cemaat ve tarikatlar, Aile Meclisi, yandaş gazeteler ise bir yandan el ovuşturup diğer yandan “Devamını istiyoruz” diyerek talepler manzumesi sıralıyor. İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik bu saldırı, başka saldırıların da hızla geleceğinin habercisi. AKP’nin açıkladığı eylem planları ile bu cemaat ve tarikatların iktidarın önüne koyduğu “program” örtüşüyor. Aslında bu örtüşme, 2011’deki Boşanmaların Önlenmesi Komisyonunun raporundan bu yana yaşanıyor" diyerek başladıkları basın açıklamasında kadınların göz dikilen diğer haklarını sırladılar ve "İstanbul Sözleşmesi için verilen mücadelenin sözleşmeyi aştığını gösteriyor. İzin vermeyeceğiz. Mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi için, mücadelemiz haklarımız ve hayatlarımız için. Vazgeçmeyeceğiz" diye belirttiler.

BURHANİYE

Burhaniye Emek ve Demokrasi bileşenleri 17.00'de Burhaniye Cumhuriyet Meydanında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptalini talep etmek için buluştu.Kadınlar "Korkmuyoruz,susmuyoruz, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganlarını gür sesle haykırdılar. Önce basın açıklaması okunan eylemde şarkılar, halk oyunları, maniler söylendi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Altınoluk'ta kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin yürü...

Bugün, Altınoluklu kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi'nnden vazgeçmiyoruz' demek için 18.00'de Altınoluk...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Bir kadın cinayetinde daha indirim uygulandı: Ayşe...

İstinaf Mahkemesi, "canavarca hisle öldürme" kararını bozuldu ve Ayşe Tuba Arslan'ı öldüren Yalçın Ö...