Ağrı Milletvekili Nejla Demir: Kamu yetkililerinin kadınlara yönelik şantaj ve taciz iddiaları araştırılsın
DEM Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir Ağrı'da kimi kamu yetkilileri tarafından iş vaadiyle kadınlara yapılan şantaj, taciz iddialarının araştırılmasına ilişkin Meclis’e araştırma önergesi sundu.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir Ağrı'da kimi kamu yetkilileri tarafından iş vaadiyle kadınlara yapılan şantaj, taciz iddialarının araştırılması ve kadın istihdamının artırılmasına ilişkin Meclis’e araştırma önergesi sundu.

Demir, iktidarın bir süredir kadınlara esnek çalışma modelini öne sürerek politikalarını sürdürmesinin tahribatını hatırlatarak, bunların kadınların çalışma yaşamından uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı.

Ağrı'nın, kadın istihdamının en düşük olduğu illerin başında geldiğini vurgulayan Demir, “Ağrı’daki devlet kurumlarında yer alan kimi yetkililerin birçok kadına, iş vaadiyle şantaj yaptığı ve cinsel tacizde bulunduğu yönündeki iddialar, hali hazırdaki kadın işsizliğinin ve cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan baskıların daha da artmasına neden olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Mayıs 2024’te mevsim etkisinden arındırılmış HİA verilerine göre işsizlik türlerinin en yüksek olduğu kategorinin, yüzde 37 ile geniş tanımlı kadın işsizliği olduğunu hatırlatan Demir, Ağrılı kadınların ev içi emeği yok sayılırken, işsizlik ve kayıt dışı çalışma oranı erkeklere göre çok daha fazla olduğuna dikkat çekiyor.

“Ağrı’da bizzat devlet görevlileri tarafından kurulan kimi tuzaklarla kadınların uyuşturucu ve fuhuş bataklığına sürüklenerek, kadın mücadelesinin hedef alındığı yönündeki özel savaş politikalarının devrede olduğu yönündeki iddialar güçlenmeye devam etmektedir” diyen Demir, “Eski İŞKUR müdürü ve kimi devlet personellerinin birçok kadına, iş vaadiyle şantaj yaptığı ve cinsel tacizde bulunduğu yönündeki görüntü ve belgeler basınına ve kamuoyuna yansımıştır” dedi.

Demir, bu kapsamda, Ağrı’da iş bulma vadiyle kadınlara şantaj yapan kamu görevlilerinin tespit edilerek yargılanması, Ağrı’da kadın istihdamın önündeki engellerin kaldırılarak eşit işe eşit ücret, tam zamanlı ve güvenceli politikalarla kadın istihdamını artıracak çalışmaların açığa çıkarılması amacıyla bir çalışma yapmanın Meclis’in misyonu ve sorumluluğu olduğunu hatırlatarak Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Fotoğtaf: TBMM

İlgili haberler
Mor Çatı göçmen kadınları gündeme getirdi, EMEP'li...

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı göçmen ve mülteci kadınların yaşadıklarına ilişkin rapor yayımlarken,...

Kibar Özten cinayetinde istinaf ağırlaştırılmış mü...

Kibar Özten'i kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Ozan Ali Özten'in ceza...

Van’da sağlık emekçilerin askıda talebi: Ücretsiz...

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3 bini aşkın çalışanıyla kreşi olmayan bir hastane. Yönetim 10...