Adıyaman Üniversitesi Rektörünün açıklaması ‘yanlış’ anlaşılmış!
‘Kadınla tokalaşmak, ateş tutmaktan daha korkunç’ diyen Adıyaman Üniversitesi rektörü yaptığı açıklamayla ‘yanlış anlaşıldığını’ savundu. Rektöre tepkiler devam ediyor.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medyada yaptığı ve tepkilere neden olan "Kadınla tokalaşmak, ateş tutmaktan daha korkunç" paylaşımının ardından açıklama yaptı. Açıklamasında kadınlardan özür dilemeyen Gönüllü "Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda lüzumsuz bir meşguliyete sebep oldum" dedi. ‘Yanlış anlaşıldığını’ savunan rektörün açıklaması aynen şöyle;

Sosyal medyada, özellikle Twitter ortamında kalitesiz ve çirkin yorumlara maruz kaldım. Esasen, niyetim insanları incitmek değildi. Olmaz da. İyilik düşünenlere de teşekkür ederim. Yanlış anlaşılacak bir konuydu. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda lüzumsuz bir meşguliyete sebep oldum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm insanların iyiliğini amaçlayan eğitim-öğretim işleri ile meşgul olup, sosyal medyada bulunduğumda üniversite çalışmalarımla ilgili paylaşımlara ağırlık vereceğim. Toplumun farklı yönlere çekeceği paylaşımlar yapmama yönünde azami dikkat sarf edeceğim.


Adıyaman’da uzun yıllar kadın ve çocuk hakları komisyonunda yer alan Avukat Zeynep Kaya’da Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye bir tepki yazısı yazdı. Kaya yazısında şunları söyledi;

Artık yeter susun! Adıyaman Üniversitesi Rektörünün kadınlara ilişkin yaptığı açıklamalar akademisyen etik ve ahlakına ihanettir! Rektörün zihniyeti, elimizden ve bedenimizden elini artık çeksin! Biz barışa uzanan elimizi bu zihniyete zaten uzatmayız. Çünkü bu kötü ve çirkin zihniyet biz kadınların asırlardır sadece elimizi yakmakla kalmadı, yüreğimizi yaktı ve katilimiz oldu. Biz kadınlar eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam istiyoruz. Ülkemizde itaat ve biat etmeyen, haksızlığa direnen, hesap soran, sadece seçen değil seçilen kadınlara ihtiyacı var! Rektörün bu açıklaması yozlaşmanın dibe vurmuş halidir. Her insan kendine yakışanı yapar, rektör kendi kumaşının niteliğini ortaya koymuştur. Rektörün bu talihsiz açıklaması eğitim sistemimizde geldiğimiz noktayı gözler önüne sermektedir.
Artık biz kadınların emeğimiz, kimliğimiz ve bedenimiz üzerindeki kirli ellerinizi çekiniz!

İlgili haberler
Eril dilinizden de, cinsiyetçi söylemlerinizden de...

Kocaeli Üniversitesinden kadınlar kalıplaşmış eril dile ve cinsiyetçi söylemlere karşı "Ekmek ve Gül...

Kadın eğitimciler anlatıyor: Cinsiyetçi ve baskıcı...

Kadın eğitimciler, eğitimin durumunu ve öğrencilere yansımasını değerlendirdi...

Hem kadın haklarına düşman, hem ayrımcı

Çocukları işe alınacak diye AKP’ye oy veren Afife teyze, hem erken yaşta evlilikten hem de kumadan ç...