Adana’da kadınlar, tutsak kadınlarla dayanışma için kart gönderdi
25 Kasım etkinlikleri çerçevesinde Adana Kadın Platformu, cezaevindeki kadınlara dayanışma kartları gönderdi.

Adana Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde cezaevindeki kadınlara dayanışma kartları gönderdi.

Cumhuriyet PTT Şubesi önünde bir araya gelen kadınlar, kart gönderme etkinliği öncesinde basın açıklaması yaparak tutsak kadınlarla dayanışma duygularını paylaştılar. Basın metnini okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi Eşbaşkanı Belgin Işık, 25 Kasım'ın tarihsel önemine vurgu yaptı. Işık, Mirabel Kardeşlerin bu günün sembolü olduğunu ifade eden Işık, "Mirabel kardeşlerin katledilmelerinin üzerinden 63 yıl geçmiş olmasına rağmen, ne yazık ki hala kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gündemde. Devletlerin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren politikalarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana Kadın Platformu olarak Mirabel Kardeşler aracılığıyla demokrasi, özgürlük, barış ve insan hakları mücadelesinde hayatını kaybeden, cezaevlerine atılan tüm dünya kadınlarını selamladıklarını belirten Işık, şunları söyledi: "Hapishanelerde bulunan kadın arkadaşlarımızla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü birlikte anmak ve kutlamak umuduyla, onlar için özenle hazırladığımız dayanışma kartlarını postaya veriyoruz. Selam olsun mücadelenin ateşini diri tutan kadınlara!"

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Evlen, borçlan, sermaye için devamlılığı sağla pr...

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, Aile ve Gençlik Fonu Projesinin “Çocukların karnını doyurmak...

Bakan Tekin’den okullarda 1 öğün ücretsiz yemeğin...

Bakan Tekin, cemaat ve tarikatlara protokollerle milyon liralar aktarılırken okul öncesi öğrencileri...

Bu 25 Kasım’da da yoksulluğa, eşitsizliğe, şiddete...

‘Bir kız kardeşimiz daha eksilmesin diye, kendi topraklarından bilmediği tanımadığı yerlere gitmek z...