Adana Kadın Platformu: Eşitliğin olmadığı bir dünyada aşk da yok!
Adana’da Heykelli Park’ta bir araya gelen kadınlar Adana Valiliğinin eylem yasağına tepki göstererek Sevgililer Günü açıklaması yaptı. Kadınlar ‘Eşitlik olmadan, aşk olmaz’ dedi.

Adana Kadın Platformu 14 Şubat Sevgililer Günü nedeni ile ilgili basın açıklaması yaptı. Adana Emniyeti Valiliğin eylem yasağını gerekçe göstererek basın açıklamasının yapılacağı yer olan Heykelli Park’ı barikatlarla çevirdi, açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Valilik Kararının hukuka uygun olmadığını ifade eden kadınlar basın açıklamasını gerçekleştirdiler. Yapılan açıklama polis ablukası ve anonslarla duyurulması engellenmeye çalışıldı.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSAYDI KADINLAR ÖLMEZDİ’

Basın metnini okuyan Ayşe Bezeyiş, “Kıskanıyorum”, “Acaba başka bir şey mi giysen”, “Kim aradı” gibi örtük, ekonomik, psikolojik şiddet ile dolu ilişkilerin sevgililer gününde çiçeğe, hediyelere sarılarak sahte bir sevgi gösterisi ile sürdürüldüğünü belirterek eşitlik istediklerini söyledi. Mersin’de 14 Şubat 2019 tarihinde Kübra Aşkın’ın boşandığı erkek tarafından, dün ise Samsun’da Mihrican E.’nin evli olduğu erkek tarafından katledildiğini dile getiren Bezeyiş, “Biz biliyoruz ki bu cinayetleri cezasızlıkla teşvik eden AKP iktidarının politikalarıdır. Eğer İstanbul Sözleşmesi uygulanıyor olsaydı Kübra da Mihrican da katledilen diğer kadınlar da aramızda olabilirdi! Bir kez daha söylüyoruz İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeye niyetimiz yok! Kadınların her gün katledildiği, fail erkeklerin çeşitli bahanelerle serbest bırakıldığı, katillerin cezasızlıkla ödüllendirildiği erkek egemen sistemde; böyle günler en çok da erkek şiddetini görünmez kılmaya yarıyor” dedi.

Pandemide kadın emeği sömürüsü katbekat artmışken, güvencesiz çalıştırılıyorken hiçbir şey yokmuşcasına “Sevgililer Günü” hediyeleriyle bu çarkın dönmesine rızaları olmadığını ifade eden Bezeyiş, “Tekrar haykırıyoruz: Eşitliğin olmadığı bir dünyada aşk da yok! Varlığımıza, arzularımıza, kararlarımıza, hayır’larımıza alışacaksınız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Mutlu aşk mümkündür

Nuray Sancar, '14 Şubat Sevgililer Günü'ne ilişkin yazdı: Aşk, ne düzene ne birbirinin kötücül heves...

Aşkın belleğine kadınlar ortaktır

Kadın dilli şiir denizi kuruydu Hafız’ın İran’ında. Su oldu Furuğ. Ardından ılık nefesiyle doldurup...

Aşkın seçimi

Mesela şehrimize aşık olanlar tanrı değil. Ne yazık ki aşklarından dolayı şehrimiz ağaca da dönüşmed...