Adalet arayan anneler: Hiçbir anne gözyaşı dökmesin istiyoruz
Katliamlarda evlatlarını kaybeden aileler, annelerin gözyaşı dökmediği günler için mücadele çağrısı yapıyor.

Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü dünyada Anneler Günü olarak kutlanıyor. Ancak her evde bugün ne yazık ki mutlu karşılanmıyor. Katliamlarda çocuklarını yitiren annelerden, evlatlarını faili meçhullerde yitiren kayıp yakınlarına kadar kadınlar, evlatları için mücadele etmeye devam ediyor, tüm bu acıları başka anneler yaşamasın istiyor.

O annelerden biri Zöhre Tedik. 10 Ekim 2015’te yaşanan Ankara Garı Katliamı’nda oğlu Korkmaz Tedik’i yitirdi. Tedik, 14 Mayıs’a denk gelen Anneler Günü için “10 Ekim 2015’ten sonra bizim yaşamımız hiçbir zaman eskisi gibi olmadı, çünkü Korkmaz artık yok, ona dokunamıyorum, onu öpemiyorum. Benim başka çocuklarım da var, torunlarım var, ama hiçbir şey Korkmaz’ı geri getirmiyor, bu çok farklı bir durum, bu acıyı ancak yaşayanlar bilir. Biz bu acıları aynı zamanda içimize gömmek zorunda kaldık. Adliye salonlarında anneler olarak hem iktidara hem IŞİD çetelerine hem mahkeme heyetine karşı büyük bir mücadele verdik ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, çünkü bu bitecek bir şey değil. Katiller göz göre göre yargılanmıyor” dedi.

Soma, Roboskî, Suruç ve diğer pek çok katliamda evlatlarını yitirmiş anneler olarak mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Tedik, “Adalet yerini buluncaya kadar bu mücadelenin en ortasında olacağız. Alanda, sokakta, adliye salonlarında hesap soracak, yaşananları unutmayacak ve unutturmayacağız. Bir daha yaşanmasın diye her türlü mücadeleyi vereceğiz. Savaş biter, hiçbir annenin gözyaşı dökülmezse, anneler evlatlarını kaybetmezse işte o zaman ancak Anneler Günü kutlanabilir” ifadelerini kullandı.

‘HUKUKSUZLUĞUN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ’

301 madencinin öldüğü Soma Katliamı’nda oğlu Uğur Çolak’ı yitiren Gülsüm Çolak ise “Bize 9 yıldır Anneler Günü yok. Anneler Günü kutlansın istemiyoruz biz, çünkü evlatlarımızı yitirdik canımız acıyor. Çocuklarımız var ama insan gidenler de yanında olsun istiyor” dedi. Adalet arayan diğer annelere de seslenen Çolak “Onlar da benim gibi acıyı, haksızlığı, hukuksuzluğu yaşıyor. Bu hukuksuzluğa karşı mücadele ediyor. Ancak biz birlik olursak bu hukuksuzluğun üstesinden gelebiliriz. Birlikte güç oluşturacağız, hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
10 Ekim anneleri: Dava bir ömür de sürse takipçisi...

10 Ekim’de oğlunu, eşini, kardeşini kaybeden kadınlar konuştu. Yakınlarının o gün Ankara’ya barış is...

Somalı anne: Çocuklarımız huzur içinde yatmıyor

Soma’da oğlunu kaybeden Arzu Kılınç, mahkemedeki adaletsizliğe isyan ediyor: ‘Avrupa’ya kadar gideri...

Anneler Günü’m oğlumun ‘Ana aç kapıyı ben geldim’...

‘Yıllardır kaybedilen oğlumun acısı ile ne yaşar ne yaşamaz haldeyim. Anneler artık ‘Yavrum nerede’...