10 Ekim anneleri: Dava bir ömür de sürse takipçisi olacağız, adalet istiyoruz
10 Ekim’de oğlunu, eşini, kardeşini kaybeden kadınlar konuştu. Yakınlarının o gün Ankara’ya barış istemek için geldiğini söyleyen kadınlar, ‘Dava bir ömür de sürse takipçisi olacağız’ dedi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın firari sanıkları için yapılan yargılama Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görüldü. 37 aydır firari olan 16 IŞİD’li sanık ile takip edilmesine rağmen yakalanmamasından sorumlu kamu görevlilerinin olmadığı duruşmada, sanık sandalyeleri boş kaldı. Ara kararını açıklayan mahkeme avukatların taleplerinin büyük kısmını kabul ederken Gürcistan sınır kapısında yakalanıp Türkiye’ye iki kez iade edilen firari Nusret Yılmaz’ın neden tutuklanmadığına ilişkin bilgi verilmesi talebini kabul etmedi. Bir sonraki duruşma 18 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

10 Ekim’de oğlunu, eşini, kardeşini kaybeden kadınlar da taleplerini dile getirdi. Yakınlarının o gün ankara’ya barış istemek için geldiğini söyleyen kadınlar, “Dava bir ömür de sürse takipçisi olacağız. Adalet istiyoruz” dedi.

MAHKEME HEYETİ TARAFINDAN KABBUL EDİLEN TALEPLER
İzmir Baro Başkanının davaya katılma talebinin kabulüne, haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen sanıkların infazının beklenmesi ve kolluk birimlerine yazı yazılmasına, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığından akıbetinin sorulması, X, Y, Z’lerin bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, Antep Emniyet Müdürlüğüne IŞİD sanıklarına dair albümler için müzekkere yazılmasına, İstanbul Ağır Ceza, Hatay Ağır Ceza Mahkemelerinden sanıklar hakkında açılan davaya ilişkin dosyaların istenmesine, Emniyet Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılarak sanık Yunus Durmaz hakkında tüm kayıtların istenmesi, İçişleri Bakanlığını listesinde ödülle aranan IŞİD sanıkları hakkında bilgi istenmesi, Edremit Türe için SGK’ye müzekkere, Şengül Büyükçelebi ve Hülya Balı’nın tanık olarak dinlenmesi için müzekkere, Savaş Yıldız hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verildi.
İlgili haberler
GÜNÜN FOTOĞRAFI: 10 Ekim için dua…

10 Ekim Ankara Katliamı davası Ankara Adliyesinde sürerken adliye önünden geçen bir kadının barış is...

10 EKİM KATLİAMININ ÖĞRETTİĞİ KADİM BİLGİ: Kurtulu...

Kaybettiklerimizin hesabını sormak, biz geride kalanların boynunun borcudur artık. Ve o borcu ödemed...

10 EKİM 2015 | Bütün sorumlular hesap versin diye....

Bugün 10 Ekim, Ankara katliamının üzerinden üç yıl geçti. Üç yılda bir daha eskisi gibi olmayan haya...