8 Mart davasında heyet değişti, dava uzadı
8 Mart mitinginde yaptığı konuşma ve taşıdığı döviz nedeniyle örgüt üyeliğinden yargılanan Ayşegül Kocaaslan ile Özlem Gündüz hakkında karar 26 Ekim’de verilecek.

İzmir’de düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mitinginde Eğitim Sen eski Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan’ın yaptığı konuşma ve Özlem Gündüz’ün ise taşıdığı döviz gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla açılan davanın yedinci duruşması görüldü. Duruşma mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle ertelendi.
Kocaaslan ve Gündüz’ün avukatları yaptıkları savunmada davaya konu olay tarihinde ülkede çok uzun sürelerle sokağa çıkma yasakları ilan edildiğini ve bu sokağa çıkma yasakları sırasında birçok sivilin, kadınların ve çocukların öldürüldüğünü hatırlattı. Böyle bir ortamda sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, savaş hukukuna dahi uymayan uygulamaları ve işkenceleri eleştirilmesinden daha doğal bir şey olamayacağını söyleyen avukatlar şunları dile getirdi: “İnsan özellikleri taşıyan hiçbir kişi cesetlere işkence edilmesini, Hitler Almanyası’ın gaz odaları benzeri işkenceleri kabullenemez ve buna karşı söz söyleme ihtiyacındadır. Çünkü insanlık her kim tarafından ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın işkenceye karşı tutum almayı gerektirir. Yapılan basın açıklamasının ana temasını da bu türden uygulamaların eleştirilmesi ve barış içinde yaşam kurulması talebi oluşturur.”
Bir önceki duruşmada savcı mütaalasını vermişti ve bu duruşmanın karar duruşması olması bekleniyordu. Ancak mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle dava 26 Ekim tarihine ertelendi.

Davanın daha önceki duruşmalarını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili haberler
Hemşireler, 12 Mayıs’ı neden kutlayamıyorlar?

Hemşirelerin Dünya Hemşireler Günü’nün kutlamama nedenlerini, çalışırken neler yaşadıklarını ve gerç...

Çocuk istismarı 3 kat arttı! Davaların neredeyse y...

Adalet verileri, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koyuyor. Bu,...

Kadın heykeli’ne saldıranlar ve kadını kamusal ala...

Sanatçı Arzu Yayıntaş, Ordu’da daha önce tahrip edilen ve yakın zamanda da ayakları kırılan 3 kadın...