'6284 kayyum rektörleri değil kadınları korusun' diyenler yargılanıyor
Kayyum rektör Naci İnci'nin 6284 sayılı Yasa'yı kullanıp öğrencilere tedbir kararı çıkarttırmasını protesto edenler, yarın Çağlayan Adliyesinde yargılandıkları davaya çağrı yapıyor.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Yasası'ndaki koruma tedbirlerinden yararlanarak öğrencilere karşı tedbir kararı aldıran Boğaziçi Üniversitesi atanmış Rektörü Naci İnci’yi “Katledilen kadınlar isyanımızdır, 6284 senin mi sandın?” diyerek protesto edenler 1 Mart’ta hakim karşısına çıkacaklar.

Boğaziçi Üniversitesinin atanmış rektörü Naci İnci bir ilke imza atarak 14 öğrenci hakkında 6284 sayılı Yasa uyarınca tedbir kararı aldırmıştı. 

6284 sayılı Yasa'nın kadınları korumak üzere uygulanması gereken bir kanun olduğunu hatırlatan 8 kişi gösteri kanununa muhalefetten, 4’ü aynı zamanda kamu malına zarardan yargılanıyor.

Kayyum Rektör Naci İnci’nin kendisini protesto eden öğrencileri uzaklaştırmak için aldığı tedbir kararını protesto ettiği için yargılananlardan Tutku Kırcalı “6284 sayılı Yasa kadınları korumak için kullanılması gereken bir kanun olmasına rağmen bunun için bile kullanılmıyorken Naci İnci kendisi tamamen protestolara katılan öğrencileri uzaklaştırmak amacıyla yargı yolunu rahatlıkla kullanarak kendisi için tedbir kararı çıkarttırabildi. Biz bunu protesto ettik. Bunun karşısında bizler yargılanıyoruz. Sabah evimizden gözaltına alındık. Şu anki kanunların belli odaklarca kullanılması yoluyla gerçekleşti. Biz bunu kabul etmiyoruz, bunun için direnmeye devam edeceğiz. Herkesi mücadelemize ortak olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Kırcalı, “Birleşerek, beraber hareket ederek onların üzerimizde kurduğu korku düzenini yıkabileceğimizi biliyoruz. Herkesi özellikle bizim duruşmamıza gelmek üzere her yerde birbirimize destek olmaya ve örgütlü mücadeleye çağırıyoruz” diyerek 1 Mart Salı günü saat 9’da Çağlayan Adliyesi’ne basın açıklamasına çağırdı.


6284 SAYILI YASA
İstanbul Sözleşme kapsamında kadın örgütlerinin büyük mücadeleleri sonucunda atılan en somut adımlardan biri 2012 yılında çıkarılan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’dur. Kanun şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla çıkarıldı.

Fotoğraf: Mürsel Ç. (Arşiv)

İlgili haberler
Boğaziçi kayyumu Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörü...

Boğaziçi kayyumu CİTÖK Koordinatörünü ücretsiz izne çıkardı. Artık başvuruları CİTÖK Komisyonu Başka...

Kayyum belediyelerinde çalışan kadın emekçiler nel...

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Kadın Sekreteri Nazife Bayraktar Tosu...

Kayyum Naci İnci’ye tanınan hak kadın işçiye tanın...

İstanbul 1’inci Aile Mahkemesi, patronu tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kalan kadın işçinin 6...