25 KASIM 2022 | Kayserili kadınlar: Güvenceli çalışma, güvenli gelecek
Kayseri Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Kadınlar güvenceli, insanca çalışma koşulları ve güvenli gelecek istedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Kayserili kadınlar, yoğun sağanak yağışa rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

Kayseri Kadın Platformu adına konuşma yapan Belkıs Kara Bulut, “Emeğimizin yok sayılmasına, işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz, kayıt dışı sömürü koşullarında çalışmaya karşı, güvenceli çalışma, güvenli gelecek talebimizi haykırmak için 25 Kasım’da alanlardayız” dedi.

Bulut sözlerine “İran’da ‘Bizi zorla kendi cennetinize götüremezsiniz” diyerek sokakları isyan alanlarına çeviren, Arjantin’de “bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek adliye binasını ateşe verenleriz. Kürtaj yasaklarına karşı Polonya’da, ABD’de ‘benim bedenim benim kararım’ diyen milyonlarız” diye devam etti. Basın açıklaması “Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarıyla son buldu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İL İL 25 KASIM EYLEMLERİ, CANLI AKTARIMLAR...
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar pek çok ilde sokakta... İl il eylemler, etkinlikler, canlı bloglar Ekmek ve Gül'de... TIKLAYIN

İlgili haberler
25 KASIM 2022 | Bursa'da kadınlar yasağa rağmen so...

Bursa Valiliği, bugün yapılacak 25 Kasım yürüyüşüne yasaklamasına rağmen kadınlar barikatı aşarak yü...

25 KASIM 2022 | Ege illerinde kadınlar sokağa çıkt...

Muğla Ortaca’da da Datça’da da Kadın Platformlarının çağrısıyla kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda bası...

25 KASIM 2022 | Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam i...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar pek çok ilde sokakta... İl i...