Çorum Kadın Platformu: Kadın cinayetleri münferit değil, politiktir
Çorum Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Kadeş Barış Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yaptı.

Kadına yönelik şiddetin protesto edildiği, kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınların fotoğraf ve isimlerinin taşındığı eylem sırasında kadına yönelik şiddetin son bulması için bazı sloganlar atıldı.

Çorum Kadın Platformu adına konuşan Eğitim Sen Çorum Şube Kadın Sekreteri Nurcan Hasırcı Doğan, geçtiğimiz 25 Kasım'dan bugüne erkek şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, 25 Kasım’da şiddete, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa karşı eşitlik, adalet, barış ve özgürlük için isyanı büyüterek alanlara çıktıklarını söyledi.

Doğan son olarak, 62 yıl önce diktatörlüğe karşı direnişte simgeleşen Mirabel kardeşlerden bugüne dünyanın dört bir yanında kadınlar olarak “kadın, yaşam, özgürlük” sloganıyla işyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla ‘saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz’ demek için 25 Kasım’da alanlardayız.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül