20. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmak isterken gözaltına alınan kadınların duruşması bugün
20. Feminist Gece Yürüyüşü’ne gitmek isterken vapur iskelesinde gözaltına alınan kadınların davası öncesi Adliye önünde basın açıklaması gerçekleşti.

20. Feminist Gece Yürüyüşü’ne gitmek isterken Kadıköy’de vapur iskelesi önünde polis tarafından gözaltına alınan 40 kadının davası Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülüyor. Davanın bir sonraki duruşması 3 Nisan'a ertelendi.

Dava öncesi kadınlar Adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında "Taksim’e giderkenki iddiamız yalnızca 8 Mart'ı kutlamak değildi, yalnızca kadınlara yönelik ayrımcılığı kaldırmak için değildi, yalnızca eşitik için değildi. Dünyayı yerinden oynatacak kadınların ve LGBTİ+ların feminist bir dünya kurmaktaki iddiasını ve bu inadı taşımaktı sokaklara. Çünkü bizler bir gün değil her gün isyandayız. Her yıl olduğu gibi aynı ısrar ve iddiamızla Taksim’e geçmek üzere Kadıköy’den yola çıkan feministler olarak sokağa adım atmamızla beraber erkek devlet ve onun kolluk kuvvetinin  takibine, tacizine ve fiziksel şiddetle gözaltısına maruz kaldık. O gün bizi alanlardan uzak tutmak için elinden geleni yapan erkek devlet bizleri sindirebileceğini sanıyordu. o gün 40 kişiyi gözaltına alarak sindirebileceğini sananlara karşı sesimizi yükselten on binlerce kadın sokaklardaydı. Erkek devlet, gözaltılardan sonra bizlere dava açarak yıldırma politikalarından birini devreye soktu. Şunu biliyoruz ki haksız bir şekilde gözaltına alınan bizler değil, bu ülkede her gün kadınların, transların ve çocukların şiddete maruz bırakılmasına göz yumanlar, katilleri serbest bırakanlar, İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenler suçludur" dendi.

Fotoğraf: @8MartYuruyus Twitter hesabı

İlgili haberler
8 Mart kimin günü?

Lyon’da, Meşhed’de New York’ta, Şikago’daki grevlerin ve hatta bunlardan önceki ve sonraki kadın müc...

Gücümüz emekçi kadınların birliğindedir

Fidan, yemek ücreti dahi almadığı iş yerinde asgari ücretle çalışıyor. Fidan, patronun eline milyonl...

8 Mart’ta gözaltına alınan İranlı Ghazale anlatıyo...

8 Mart’ta gözaltına alınan İranlı Ghazale Moghaddam anlatıyor: Bu ülkede tecavüze uğradım, arkadaşım...