19 yaşındaki stajyer öğrenciye darp: Eczane karakola 60 metre uzaklıkta
İstanbul Pendik’te 12 Haziran Cuma günü Esenyalı Eczanesi’ne giren bir erkek, eczanedeki 19 yaşındaki stajyer öğrenciyi darp etti. Aynı akşam serbest bırakıldı.

İstanbul Pendik’te 12 Haziran Cuma günü Esenyalı Eczanesi’ne giren bir erkek, eczanedeki 19 yaşındaki stajyer öğrenciyi darp etti. Saldırganın cezai ehliyeti olmadığı iddia edilerek aynı akşam serbest bırakıldı. Esenyalı Eczanesi’nde çalışan kadınlar cezasızlığın şiddeti cesaretlendirdiğine dikkat çekerken, eczane Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Esenyalı Şehit Fehim Çakır Polis Merkezine yalnızca 60 metre uzaklıkta.

‘BİRKAÇ SAAT SONRA SERBEST BIRAKILDI’

Esenyalı Eczanesi’nde çalışan Eczacı Kübra Yiğit, olayı Evrensel’e anlattı. Saldırıdan 3 gün önce şahısın antidepresan bir ilaç almak için eczaneye geldiğini, reçetesiz satılamayacağı için vermediklerini aktaran Yiğit, “Cuma günü öğlen saatlerinde eczaneye geldi, böcek ilacının prospektüsünü incelemeye başladı. O sırada stajyer arkadaşımız da ön rafları düzenliyordu, arkadaşımız da ona yardımcı olmak istedi. Eğildiği anda kalkıp arkadaşımıza tokat attı. Arkadaşımız sendeledi, kafasını dolabın köşesine vurdu. Daha kötü bir şey de gelebilirdi başına” diye anlattı.  O sırada arka taraftaki eczacının öne gelerek “polis” diye seslenmesiyle saldırganın uzaklaştığını ifade eden Yiğit, “Daha sonrasında darp raporu aldık. Öğlen adamı yakaladılar ama akşam 18.00 gibi serbest bıraktılar” dedi. Eczanede çalışanlar olarak tedirgin olduklarını ifade eden Yiğit, “Yakın dostlarımız sabahtan beri eczanenin çevresinde bekliyor. Aynı durumla karşı karşıya kalma ihtimalimiz bizi çok endişelendiriyor” dedi.

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EDİLMELİ’

Saldırganın daha öncesinde de bir kadını taciz ettiği yönünde iddiaları duyduklarını ifade eden Yiğit, “Eğer bir şey yapılmazsa hastaneye gittiğinde hemşireye, doktora da zarar verebilir. İki gündür olayın şokundayız. Şu anda mevcut yasaların yetersiz olmadığını düşünüyoruz, hukuk sistemi zaten çok kötü. Kadınlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarında yönelik şiddet bir an önce son bulmalı. Henüz mesleğin başındaki 19 yaşında stajyer bir arkadaşımız için bir travma oldu, saatlerce ağladı. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Eczacı Odası da konuya ilişkin basın açıklaması yayımladı. “Artık yeter sağlıkta şiddeti durdurun!” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güzelyalı'da bulunan Esenyalı Eczanesi'nde ilaç ve eczacılık hizmeti sunan sağlık personelimiz, eczaneye giren bir şahsın fiziksel şiddetine maruz kalmıştır. Birinci basamak sağlık sunucusu olarak canla başla toplum sağlığı hizmeti veren biz eczacılar şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Bitmek bilmeyen şiddet olaylarının en ağır şekilde cezalandırılması için yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz! Meslektaşımıza, çalışanlarına ve camiamıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel