12 yaşındaki çocuk zorla evlendirildi, kayınpederi tarafından istismara uğradı
2009 yılında 12 yaşındaki L.Ç. zorla evlendirildiği Sedat D. ve kayınpederi İbrahim D. tarafından sistematik olarak istismara maruz kaldı. 4 kişinin yargılandığı davada sadece bir sanık tutuklu!

Diyarbakır'da 2009 yılında 12 yaşındaki L.Ç., 23 yaşındaki Sedat D. ile zorla evlendirildi. Zorla evlendirilen L.Ç Sedat D’nin babası 46 yaşındaki İbrahim D. tarafından da istismara maruz kaldı. Yargılamada savcı, küçük çocuğa evlenmesi için baskı yapan Sedat D’nin kız kardeşi S.D., annesi Semra D., küçük çocukla evlenen Sedat D. ve cinsel istismarda bulunan İbrahim D.'nin 29'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Ancak tutuklu bulunan tek kişi zorla evlendirildiği adamın babası yani çocuğa istismarda bulunan sanık. Savcı diğer sanıkların da tutuklanması için talepte bulundu ancak talep mahkemece reddedildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Bağlar ilçesinde yaşayan Sedat D.'nin annesi 47 yaşındaki Semra D. ve kardeşi 17 yaşındaki S.D., 2009 yılında 12 yaşında olan L.Ç.'yi oğulları ile evlendirmek için kız çocuğuna baskı uygulamaya başladı. Semra ve S.D.'nin sık sık evlerine gelerek baskı yapması sonucu çocuğun evlenmeye ikna olduğunu belirten savcı, imam nikahının ardından L.Ç.'nin Sedat D. ile ayrı bir evde yaşamaya başladığını anlattı. Çocuğa bir çok kez cinsel istismarda bulunan Sedat D.'nin bir süre sonra başka suçlardan tutuklandığını kaydeden savcı, bunun üzerine L.Ç.'nin, kayınperderi İbrahim D.'nin evinde kalmaya başladığını anlattı.
2010 yılının Nisan ayında İbrahim D.'nin çocuğu tehdit ederek cinsel istismarda bulunduğunu belirten savcı, çocuğun durumu kendisine evlenmesi için baskı yapan kayınvalidesi Semra ve görümcesi S.D.'ye anlattığını belirtti.

NERESİNDEN TUTSAN ELİNDE KALIR: AİLE OLAYI GİZLEMEYE ÇALIŞTI!
Kişilerin olayı kimseye anlatmaması ve evden çıkmaması konusunda L.Ç.'yi tehdit ettiğini kaydeden savcı, çocuğun bu şekilde yaklaşık 40- 50 gün boyunca zorla evde tutulduğunu belirtti. Çocuğun bir süre sonra fırsat bularak kaçması sonrasında polise sığınması üzerine devlet korumasına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Savcı kayınvalide Semra D., kızı S.D., küçük çocukla evlenen Sedat D. ve zorla cinsel istismarda bulunan kayınpeder İbrahim D.'nin “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 29'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ÇOCUKLA ZORLA EVLENEN VE BİRÇOK KEZ İSTİSMARDA BULUNAN SEDAT D. SERBEST!
İddianamenin kabul edilmesinin ardından küçük çocukla evlenen Sedat D.'nin tutuklu, babası İbrahim D.'nin firari, diğer iki sanığın ise tutuksuz yargılanmasına 2011 yılında Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Yargılama sırasında suçlamaları reddeden Sedat D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve teslim olan kayınpeder İbrahim D. ise tutuklandı.
Davanın geçtiğimiz gün görülen 27'nci duruşmasında söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, çocuğun olay tarihinde 15 yaşından küçük olduğunu belirterek, sanıkların üzerlerine atılı suçlamaları fikir ve eylem birliği içinde yaptıklarını söyledi. Tüm sanıkların 29'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep eden savcı, kaçma şüphesi bulunan tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını istedi. Daha sonra söz hakkı verilen sanıklardan Semra D., Sedat D. ve İbrahim D. suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlerini talep etti.
Ara kararlarını açıklayan mahkeme, savcılığın sanıkların tutuklanması talebini reddetti. Sanıklar ve avukatlarına davanın esasına ilişkin son savunmalarını yapmak üzere süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İlgili haberler
Batman’da çocuklar fuhşa mı zorlanıyor?

Batman’da 14 yaşındaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar olayı arkasından birçok çocuğun...

800 çocuk istismarı dosyası Türkiye'nin özeti!

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri, 800 çocuk istismarı dosyasını inceleyerek...