115 çocuğun istismarı davasında başhekim FETÖ kumpası savunması yaptı
115 çocuğun cinsel istismar sonucu gebe bırakılması ve Kauni Sultan Süleyman EAH yetkililerinin konuyu kamu kurumlarından gizlemesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde cinsel istismar sonucunda 115 çocuğun gebe bırakılması ile ilgili durumun yetkililere bildirilmemesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda açılan davanın ilk duruşması görüldü. Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, hastane Başhekimi Yardımcısı A.A., ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. katıldı.

Duruşmada savunma yapan A.A., işlemlerin Sağlık Bakanlığı talimatları doğrultusunda yapıldığını söyleyerek şu savunmayı yaptı: “Hakkımda açılan bu davanın FETÖ terör örgütünün şahsıma düzenlediği bir kumpas olduğunu düşünüyorum. Ben suçsuzum.”

A.A.’nın ardından Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. savunmasını yaptı. Sorumluluğun kendisine ait olmadığını belirterek, skandalı ortaya çıkaran Ş.İ.N.’nin sorumlu olduğunu iddia eden N.D, “İddianamede suçun bitiş tarihi olarak gösterilen 24 Mayıs 2017 tarihinden önce 9 Mayıs 2017’de görevimden ayrıldım. Benim görevden ayrıldığım tarihte ihbarda bulunan Ş.İ.N. görevliydi. Bu tarihlerde bir suç varsa suçlusu Ş.İ.N.’dir. Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda işlemler yapıldı. Herhangi bir ihmal söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

TANIK Ş.İ.N’NİN MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ
Savunmaların ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D.’nin yurt dışı çıkış yasağını kaldırdı. İki sanık isterlerse duruşmalara da gelmeyecek. Olayı ortaya çıkaran tanık Ş.İ.N.’nin ise bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Kaynak: Cumhuriyet

İlgili haberler
EMEP: Bu utanç siyasi iktidarındır

Son 5 ayda, tek bir hastaneye 115 kız çocuğunun hamilelik nedeniyle başvurduğunun açığa çıkmasına il...

115 çocuk

Çocuğun bizatihi çocuk olma hali “iradeyi etkileyen bir emare” sayılmıyor, istismara uğrayan çocukla...

EMEP: Göstermelik yasalar değil, etkin koruma tale...

‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek ülke genelinde kampanya başlatan EMEP, hükümetin hadım, i...