‘Hayat der gülümserim’
‘Terk edilmiş bir binadaki tiyatro sahnesinde oyun içinde oyun sergiledi Sema Keçik. Her bir oyunun insanı gerçeklerle yüzleştirmesi ve özellikle kadınlara verilen mesajlar çok çarpıcıydı.’

Ekmek ve Gül’ü birlikte okuduğumuz bir arkadaşımız hep birlikte tiyatroya gitmeyi önerdi. Öneri hepimizin hoşuna gitti. Kadın kadına vakit geçirmek hoş olacaktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrolarında oynayan bir oyuna gitmeye karar verdik. Hem semtimize yakındı hem de ucuzdu. Seçtiğimiz oyunun adı “Hayat Der Gülümserim”di. İsmi bana biraz sıkıcı gelmişti ama şaşırtıcı şekilde eğlenceli ve anlamlı bir oyundu. Usta oyuncu Sema Keçik, bu tek kişilik oyunda olağanüstü bir performans gösterdi. Beklentilerimizin üstünde bir tiyatro oyunu izlemeye başlayınca anladım oyunun kalitesini ve oyuncunun oyuna kattığı değeri… İzlemeden ön yargılı düşündüğüm için kendime çok kızdım. Eminim her izleyenin farklı farklı düşüncelere dalacağı, kendine güzellikler katacağı bir oyun. Sizlere kısaca oyunda vurgulanmak istenen ana temayı kendi gözlemlerimle anlatmaya çalışayım.

Yıllarca birçok karaktere hayat vermiş bir oyuncunun sahnesi, AVM yapılmak üzere yıkılacaktır. Oyuncu eski tiyatro sahnesine veda eder. Bu vedayı farklı arka planlardan kadınların hayat hikayeleriyle yapar. “Kentsel dönüşüm” yaşam alanlarımızı betona boğarken sanata da acımaz. Kapanacak tiyatrosunu kurtarmak için mücadele oyuncuya kalmıştır.

Terk edilmiş bir binadaki tiyatro sahnesinde oyun içinde oyun sergiledi Sema Keçik. Her bir oyunun insanı gerçeklerle yüzleştirmesi ve özellikle kadınlara verilen mesajlar çok çarpıcıydı. Hele Sema Keçik'in muhteşem sesi hala kulaklarımda.

Canlı performans, televizyonda dizi izlemekten çok ayrı bir tat. Oyuncu ile aramızdaki o kısa mesafe oyunun içine çekiyor insanı. Oyuncunun her türlü mimik ve hareketinin size duygu olarak geçmesi çok heyecan verici. Oyun da oyuncu performansı da bizleri tatmin etmişti. 27 kadın arkadaşımızla oyunu izlememiz ise ayrı bir keyifti. Gidişimiz, dönüşümüz hoş sohbetler ve kahkahalar eşliğinde geçti.

Bence özen ve itina göstermemiz gereken birçok tiyatro oyunu var. Böyle güzel olan bir sanatın ellerimizden kayıp gitmesine izin vermeyelim. Ayrıca, bu tür etkinlikleri ucuz ve erişilebilir bir şekilde, kadınlar başta olmak üzere İstanbulluların hizmetine sunan belediyelerimiz bugünlerde yargı kıskacı altında. Belediyelerimize sahip çıkmak bu açıdan da önemli diye düşünüyorum.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sultangazili kadınlar: Kreş için soruşturma açmak...

Sultangazi'de sokağa çıkan kadınlara mikrofon uzatıyoruz. Kadınlar kaygılı oldukları için görüntülü...

Kadınlar doğaçlama tiyatro atölyesinde buluştu

Sanat Fabrika'nın çağrısıyla kadınlar, 8 Mart yaklaşırken doğaçlama tiyatro atölyesinde buluştu.

‘Tiyatro yapmak bana iyi geldi’

'Öncesinde tiyatro izlemeyi çok sevmezdim ama bizzat bir parçası olunca tiyatroya olan bakışım da de...