Eğitim iyileşmeli, bunu bize borçlular
Bir yandan yaşamımız gittikçe zorlaşırken bir yandan da eğitimin kalitesi düşüyor.

Bu eğitim öğretim yılına oğlum Antalya’da 10. sınıf olarak başladı. Okula gittiği mesafe aynı, ama servis ücreti önceki yıldan 25 lira daha fazla. Servis şoförü “Biz bile bu kadar beklemiyorduk, şaşkınız” dedi.

Okul tam gün olduğu için oğlum öğlen yemeklerini geçen sene yemekhaneden ve kantinden yiyordu. Bu sene yemekhaneye gidemiyor, evden ekmek arası beslenme hazırlıyoruz, kantinden de sadece içecek alabilecek kadar harçlık verebiliyoruz.

Geçen yıl matematik ve İngilizce takviye dersleri alıyordu, ayrıca spora gidiyordu, bu sene takviye dersleri olmayacak, spora da yazdıramadık. Uygun fiyatlı bir gitar kursu bulduk. Yani sosyal faaliyetlerde ciddi bir azalma oldu. Benim en çok üzüldüğüm bu.

Bir de kırtasiye masrafları var; fiyatlar çok pahalı, en uygun yeri, en uygun malzemeyi aradık durduk. Önümüzdeki krizin ne kadar büyük olacağını bilmiyorum. Ama ciddi bir kriz olacağını düşünüyorum, bu yüzden de gerçekten gerekli olmayan hiçbir harcama yapmamak konusunda ailece konuştuk ve uyguluyoruz. Hayatımızda hiç tarhana yapmamış olmamıza rağmen kışlık tarhana, domates, fasulye konservesi yaptık bu yıl. Fiyatların çok yüksek olduğu dönemde idare edebilmek için. Markete her girdiğimizde fiyat artıyor. Ay sonunu getirememe kaygısı yaşıyoruz.

Bir yandan yaşamımız gittikçe zorlaşırken bir yandan da eğitimin kalitesi düşüyor.7. sınıfın sonlarına doğru sosyal medyanın da etkisiyle çocuklar arasında küfür modası başlıyor. Lise sınıflarında ayyuka çıkacak vaziyete geliyor. Veli toplantısında belirtilmesine rağmen öğretmenler bu duruma o kadar alışmışlar ki tek bir yorum dahi yapmadılar. 

Vine videolardaki kocaman kocaman gençlerin bel altı esprilerinin, madde kullanımını özendiren rap şarkılarının bu kadar çok dinlenmesine şaşırıyorum.
Okullar ne yapıyor? Bilinçlendirme adına eğitim seminerleri yok, öğretmenlerin bu konular hakkında tartışma açtığı yok, felsefe, psikoloji dersleri yok. Müzik dersleri hâlâ flütle geçiyor. Üstüne lise 21 yaşa kadar uzatıldı. Oğlumun okuluna 18 yaşında genç geldi. Kiminle arkadaşlık kuracak, hangi muhabbeti yapacak? 15 yaşında 10. sınıftaki oğlumla mı? 14 yaşındaki 9. sınıf gençleriyle mi?

Acilen doğru eğitime ihtiyaç var. Veliler olarak hemfikir olup okul yönetimlerine baskı yapmamız gerekiyor. Alınan vergilerin karşılığını istiyoruz. Devlet okulları iyileştirilmeli. Bunu bize borçlular.

İlgili haberler
Çocuklarımız birlikte büyüsün

Öğrenci Velileri Derneğinden Aysel Eyi, karma eğitimin adım adım nasıl tartışmaya açıldığını ve nede...

Karma eğitim kalkmadı deniyor ama...

Eğitim yap-boz tahtası değildir, en küçük bir değişikliğin bile sonuçları bilimsel yöntemlere dayand...

Annelik güzel... mi?

Sağlıklı bireyler yetiştirmemiz gerektiğinin farkındayım, ancak bizler sağlıklı ülke ortamında yaşay...