ÖV-DER Eskişehir: 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebimizden vazgeçmiyoruz
ÖV-DER Eskişehir Şubesi okulların açılmasına günler kala yaptığı açıklama ile ‘Bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ talebinden vazgeçmiyoruz dedi.

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Eskişehir Şubesi “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” kampanyası üzerine önceki dönem okul öncesinde hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulamasının bu yıl devam etmeyeceği tartışmaları üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Geçen eğitim yılında velilerin de bir parçası olduğu ve anaokullarında hayata geçirilen ‘Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek’ uygulamasının devam edip etmeyeceği belirsizliğini sürdürüyor. 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebi aylarca verilen mücadeleden sonra kazanım olarak elde edilmesine rağmen verilen yemek karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden öteye gitmedi. Bizler çocuklarımıza sunulan menülerde gördük. Bizler için kazanım olan 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebi vazgeçilemeyecek kadar elzem olduğu için sadece daha iyisi olması üzerine çağrılar yaparak eleştirilerimizi sınırlı tuttuk. Fakat bugün görüyoruz ki çocuklarımıza o yetersiz bulduğumuz bir öğünün bile verilmesi üzerine bir açıklama yok. Okullarda mecburen öğretmenler tarafından çocukların beslenme listeleri yazılmaya başlanmışken biz, bir kez daha ‘her kademede 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır’ demekten vazgeçmiyoruz! Çocuklarımızın 1 öğün yemeğini bir an önce geri verin, tüm kademelerde bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek uygulamasını derhal başlatın istiyoruz. Veliler olarak sosyal devlet anlayışında olması gereken bu en temel hak üzerinde mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Görsel: Freepik

İlgili haberler
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Okul...

EMEP Derince İlçe Örgütü’nün çağrısıyla hayat pahalılığına karşı yapılan açıklamaya Kocaeli Ekmek ve...

Okullarda 1 öğün yemek için imza toplayan kadınlar...

Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için mücadele eden kadınlar, “MEB’in adım atması sevindiri...

Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek için çalışma yürüt...

Ekmek ve Gül'ün başlattığı, pek çok kadın derneği ve veli derneğinin ilmek ilmek ördüğü ‘Okullarda...