Nagihan Özcan’ın Enpay önünde bildiri dağıtımı engellendi
Türk Metal Kocaeli Şubesi Başkan adayı Nagihan Özcan, Enpay fabrikasında seçim çalışması yapması sendika işyeri baş temsilcisi tarafından engellendi.

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi Başkan Adayı Nagihan Özcan, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Enpay fabrikası önünde sendika işyeri baş temsilcisi tarafından engellendi. Enpay işyeri baş temsilcisi Recep Coşkun, Özcan’ın fabrika önünde el ilanı dağıtmasına engel olmaya çalışırken, işçilere de dağıtılan el ilanlarını almamaları yönünde baskı yaptı.

Adaylık yarışını dezavantajlı bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Özcan, “Yasal hakkım olduğu halde delege adaylığım engellendi, yetmedi oy kullanmak, sayım sırasında sandık başında durmak için bile tüm hukuki yolları denedim. Başkan adaylığımı açıkladım, delege listelerine ulaşmama bile izin vermediler. Defalarca kez delege listelerini istedim, oyaladılar. Bende gerek delegelere gerekse de tüm işçilere ulaşmak adına vardiya vardiya şubenin örgütlü olduğu tüm fabrikalara gidiyorum. Adeta iğneyle kuyu kazıyorum” dedi.

‘İŞÇİLERİN ÖZGÜRCE SEÇİM YAPABİLDİĞİ BİR SENDİKAL ANLAYIŞ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM’

İşçilere ve delegelere neden aday olduğunu anlatmak üzere çıkardığı el ilanlarını dağıtmak için bugün Enpay fabrikası önüne gittiğini aktaran Özcan, “Burada hukuk dışı bir muamele ile karşılaştık. İşyeri baş temsilcisi Recep Coşkun yasal hakkımı engellemeye çalıştı. Burada tek tek işçilere ‘almayın’ diyerek alanlara da ‘geri bırak’ diyerek baskı yaptı. Üstelik utanmazca işçilere dönüp ‘orada yazanlar yalan’ diyebildi. Bu hukuk tanımaz tavrı ve davranışı ile aslında aylardır anlatmaya çalıştıklarımın ne kadar da doğru olduğunu göstermiş oldu. Buradan içerideki arkadaşlara ve delege arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu hukuksuzlukların, bu korku ve baskının sona ermesi için ben üzerime düşeni yapıyorum. Tüm engelleme girişimlerine rağmen yapmaya da devam edeceğim. İşçi arkadaşlarıma çağrım işçilerin özgürce seçim yapabildiği bir sendikal anlayış için birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

İşyeri baş temsilcisi Recep Coşkun fabrika önünde çekim yapmaya çalışan Evrensel Muhabiri Gözde Meydan’ı da engellemeye çalıştı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Federal Mogul’da sendikal bürokrasiye tokat gibi c...

Federal Mogul 'da hem aday olmayı hem de fabrika içine girerek oy sayımında sandık başında beklemeyi...

Federal Mogul'da sendika delege seçiminde hukuksuz...

Türk Metal Kocaeli Şubesi Genel Kurulu’nda seçimlerde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için iş...

Nagihan Özcan Türk Metal Kocaeli Şube Başkanlığı a...

Federal Mogul Kuruçeşme fabrikasında tüm engellemelere rağmen en çok oyu alarak delege seçilen Nagih...