Mahallede bir öğün yemek için birlik
Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için Esenyurt’taki Kuruçeşme Mahallesi halkı kolları yeniden sıvadı. Kuruçeşme Birlik Platformu ile Ekmek ve Gül Grubu, çocuklar için birlikte çalışacak.

Artan yoksullukla birlikte Türkiye’de çocukların açlık sorunu can yakıcı hale geliyor. Her 3 çocuktan 1’inin okula aç gittiği bilinirken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve AKP iktidarı, okullarda 1 öğün ücretsiz yemek vermemekte kararlı. Veliler özellikle de kadınlar okullarda 1 öğün ücretsiz sağlık yemek verilmesi için bir araya gelmekte seslerini yükseltmekte ısrarlı. İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’un Kıraç bölgesindeki Atatürk (Kuruçeşme) Mahallesi’nde de Kuruçeşme Birlik Platformu ile Ekmek ve Gül Grubu, okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için kampanya başlattı.

'BİRLİKTE OLURSAK KAZANIRIZ'

Kuruçeşme Birlik Platformunun Başkanı Rıza Arslan, platformun özellikle gençlerin sosyal hayata katılımını desteklemek ve uyuşturucuyla mücadele etmek için kurulduğunu ve 400’ü aşkın üyeleri olduğunu söyledi. Platform olarak mahallede her türlü toplumsal sorunun çözümü için aktif rol aldıklarını dile getiren Arslan “Bugün bizim için bu dayanışmanın en önemli adımlarından biri okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için çalışmaktır” ifadelerini kullanarak örgütlü mücadele sonucunda mahallede kreş konusunda kazanım sağladıklarını söyledi. Kuruçeşme’de gençlerin sosyalleşebileceği alanların da eksik olduğunu belirtti.

'MÜCADELEMİZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN'

Kuruçeşme Ekmek ve Gül Grubu öncülüğünde başlatılan kampanya, mahallede büyük yankı bulmuş. Geçtiğimiz yıl toplanan 600 imza, Kuruçeşme Birlik Platformunun da desteğiyle bu yıl daha da geniş kitlelere ulaşmış. Kuruçeşme Ekmek ve Gül Grubundan Sebiha Değirmenci, bu kampanyayı sadece bir öğün yemekle sınırlı tutmayacaklarını, eğitime dair diğer sorunlar için de mücadele ettiklerini söyledi. 'Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek verilsin’ kampanyasını ilk başta Kuruçeşme Ekmek ve Gül Grubu ve Seyid Ören Kadın Platformuyla birlikte organize ettiklerini ancak kampanyanın dalga dalga mahallede yayıldığını dile getiren Değirmenci “Ailelerin çoğu çocuklarının kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Anneler için ‘Beslenme çantasına ne koyacağım?​’ sorusu en büyük sorun. Bu yüzden kampanyamız geniş kesimler tarafından sahipleniliyor. Okullarda çocuklarımıza 1 öğün ücretsiz yemek verilene kadar da mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/ Evrensel

İlgili haberler
Çocuklara bir öğün yemek çok görülüyor, Belediyeni...

Çocuklara bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek çok görülürken Maltepe Belediyesinin bazı okul önlerinde...

Tasarruf bir öğünden olmamalı

Kamuda tasarrufla birlikte okul kapatmalar, özelleştirmeler, çocukların eğitimine devam edebilmesi i...

Okullarda bir öğün yemek acil ihtiyaç: 'Sandviçind...

İktidar okullarda bir öğün yemeği rafa kaldırırken, Antep'te çocuklar birbirine "Sandviçinden ısırab...