Kadın cinayetinde soru işaretleri giderilmedi | 'Sevgi Eren’in ölümü aydınlatılsın'
Sevgi Eren’in şüpheli ölümü aydınlatılmadı. Kardeşinin ölümünün ardından bir an önce aydınlatılmasını isteyen abla Seher Eren, kardeşinin eşi R.K’nin ailesi tarafından tehditler aldıklarını söyledi.

İstanbul Ümraniye’de yaşadığı evde göğsünden ateşli silahla yaralama nedeniyle ölmüş halde bulunan Sevgi Eren’in ölümündeki şüpheler 16 Nisan’dan bu yana aydınlatılmadı. Eşi R.K. ile yaşadığı tartışma sonrası Sevgi Eren’den haber alamadıklarını ifade eden ailesi şüphelerin bir an önce giderilmesini istiyor.

Sevgi Eren’in eşi R.K. ilk ifadesinde ölüm nedeninin intihar olduğunu ileri sürmüştü. Ölümü sonrası konuşan Sevgi Eren’in babası Taner Eren ise kızının öldüğü gün eşinden şiddet gördüğünü ve olayın aydınlatılmasını istediğini söylemişti.

Sevgi Eren’in ablası Seher Eren hâlâ otopsi raporu beklediklerini hatırlatarak R.K’nın olaydan birkaç gün sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kardeşinin daha önceki tartışmalarda ‘Seni öldürürüm, kimsenin de ruhu duymaz’ gibi tehditler aldığını söyleyen Seher Eren, “Kardeşim hayat doluydu, okuyordu ve çalışıyordu. İntihar ettiğini düşünmüyoruz. R.K, Sevgi’ye birkaç kez şiddet uyguladı; aldattı” dedi.

“Biz her gün haberlerden kadın cinayetlerini izliyoruz ancak kendi başımıza geleceği aklımızın ucundan geçmezdi” diyen Seher Eren, şüpheli ölümün aydınlatılmasını istedikleri için R.K’nin ailesi tarafından tehdit edildiklerini de söyledi.

Sevgi Eren’in ölümünün de diğer kadın cinayetlerinin de münferit olmadığını söyleyen Eren, “R.K. devletin tutumundan cesaretlenerek elini kolunu sallayarak şu an dolaşıyor. Benim kardeşim toprakta. Bizim sesimiz olun” diyerek destek istedi.

Fotoğraf: Kişisel arşiv