İzmir ve İstanbul’da şüpheli kadın ölümleri yaşandı: ‘Ölümler aydınlatılsın’
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepkileri yok sayan Cumhur İttifakı 6284 sayılı Kanun’u tartışmaya açarken, kadın cinayetlerinde ve şüpheli kadın ölümlerinde ise ciddi artış yaşanıyor.

İzmir ve İstanbul’da iki kadın şüpheli şekilde ölmüş halde bulundu. Kadın cinayeti raporlarına yansıyan verilere göre yılın başlından bu yana 100’den fazla şüpheli kadın ölümü yaşandı. İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin ardından seçim sürecinde kadınları koruyan son yasal düzenleme olan 6284 sayılı Kanun’un Cumhur İttifakı tarafından tartışmaya açılması ve kadına yönelik şiddette cezasızlık, kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümlerinde artışa neden oldu. İzmir ve İstanbul’da yaşanan son şüpheli ölümler raporlara yansıyan şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılması talebini yeniden gündeme getirdi.

BOĞULMUŞ HALDE BULUNDU, EŞİ KAYIP

İzmir’in Urla ilçesinde, 3 gündür bir pansiyonda kalan 21 yaşındaki Dudu Y. kabloyla boğulmuş halde ölü bulundu. İddiaya göre 3 gündür pansiyonda kalan Dudu Y.'yi göremeyen pansiyon çalışanları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla pansiyona gelen polis ekipleri, girdikleri odada Dudu Y.'yi boynuna kablo dolanmış halde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Dudu Y.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Dudu Y.'nin cansız bedeni, savcı ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Bir restoranda garson olarak çalıştığı öğrenilen Dudu Y.'nin kocası R.Y.'ye olayın ardından ulaşılamadığı öğrenildi.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

İstanbul Avcılar’a bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ise Zakine Doğan’a ulaşamayan inşaat ustası eşi mahalle bakkalını arayarak evini kontrol etmesini istedi. Dört katlı binanın giriş katında oturan Zakine Doğan kapıyı açmadı. İhbar üzerine itfaiye, polis ve acil sağlık ekibi sevk edildi.

Penceredeki demir parmaklıkları zorlayarak eve giren iki polis memuru yatağında hareketsiz görülen kadının cesedi ile karşılaştı. Nöbetçi cumhuriyet savcısı incelemesinin ardından 'Şüpheli ölüm' olarak kayıtlara geçen Zakine Doğan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ŞİDDET GÖREN KADIN OTOMOBİLDEN ATLADI
Düzce’de bulunduğu otomobilin içerisindeki erkek tarafından şiddet gören D.K. isimli bir kadın trafikte hareket halindeki otomobilin kapısını açarak kendini yola attı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken kadının şiddet gördüğü sırada telefonundaki KADES uygulamasına bastığı bildirildi.
Trafikteki diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobillerinden inen vatandaşlar genç kadına yardım ederek yolun kenarına taşıdı. Genç kadının yanında bulunan kişi ise olayın ardından otomobiliyle kaçtı. Genç kadın, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kolaj: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şüpheli ölümler için araştırma önergesi: 'İntihar...

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu artan şüpheli kadın ölümleri için Meclis Araştırma Komis...

5 maddede şüpheli kadın ölümleri

Kadın cinayetlerinin her yıl artması, şüpheli kadın ölümlerinin yaşanmasının tesadüf olmadığını düşü...

Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cina...

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet...