Avukat Belen Nesil Coşğun'un katili tutuklandı, Ankara Barosu açıklama yaptı: Davanın takipçisi olacağız
Avukat Belen Nesil Coşğun'u katleden Mehmet B. ‘kadını kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi yaptığı açıklama ile davanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir rezidanstan dün sabah, Kadın Destek Uygulamasına (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren güvenlik güçleri, olay yerine polis ekibi sevk etti. Bu sırada söz konusu adresten 112 Acil Çağrı Merkezini arayan bir kişi, kız arkadaşının intihar ettiğini öne sürdü. Olay yerine ulaşan ekipler, 24 yaşındaki Belen Nesil Coşğun’u asansör kapısı önünde yerde yatarken buldu. Ankara Barosuna kayıtlı Avukat Coşğun'un göğüs bölgesinin sol altından silahla vurulduğu belirlendi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı Coşğun, kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Muhammet B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Burada soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheli, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Muhammet B. “kadını kasten öldürmek” suçundan tutuklandı.

ANKARA BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ: CİNSİYET EŞİTLİĞİ TALEP EDİYORUZ
Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi yaşanan cinayet sonrası Barolarına kayıtlı olan Avukat Coşğun için şu açıklamayı yaptı:
“Meslektaşımız Av. Belen Nesil Coşğun şüpheli bir ölümle aramızdan alındı. Üzgünüz, öfkeliyiz. Bir kişi daha eksildik. Ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Şüpheli hakkında tutukluluk kararı verilmiş olup, soruşturma devam etmektedir. Kadın ölümlerinin yargılamanın her safhasında özenle ve dikkatle takip edilmesi cezasızlığı ortadan kaldırabilir. Bu bilinçle, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak bu davanın takipçisi olacağız. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri ancak cinsiyet eşitliği politikalarının gerçekleşmesi ile sona erer. Israrla cinsiyet eşitliği talep ediyoruz, edeceğiz.”

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Avukat Yıldız’ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müe...

Öldürülen Avukat Dilara Yıldız’ın duruşmasında fail Oktay Dönmez'e tasarlayarak öldürmekten ağırlaşt...

Avukat Dilara Yıldız davasının 2. duruşması başlad...

Eski nişanlısı tarafından öldürülen Avukat Dilara Yıldız'ın 2. duruşması devam ediyor.

5 Nisan Avukatlar Günü | Halkın ekmeğini biz pişir...

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Öyle şen şakrak kutlamalar yap(a)mıyoruz. Hem yargının hem de mesleğin...