Avukat Dilara Yıldız davasının 2. duruşması başladı
Eski nişanlısı tarafından öldürülen Avukat Dilara Yıldız'ın 2. duruşması devam ediyor.

Avukat Dilara Yıldız davasının 2. duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülmeye başladı

Mahkeme başkanı; TBB temsilcisi, İstanbul Barosu Başkanı ve Kahramanmaraş Barosu temsilcisinin mahkemeye katılma taleplerini, açıklamalarına bile izin vermeden reddetti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümünden kadın öğrenciler de mahkemeyi takip etmek üzere duruşmada bulundu.

Durumaya sanık Oktay Dönmez'in savunması ile başlandı. Sanık Oktay Dönmez savunmasına başlarken kendisinin terörle mücadelede görev almış, sınır ötesi askeri operasyonlara katılmış biri olarak tanıttı.

Sanık savunmasının devamında kendisine kumpas kurulduğunu, Dilara Yıldız'ın kapısının çilingirle açılmasına izin verdiğini iddia ediyor. Dönmez işlediği cinayetti kasıtlı yapmadığını, havaya ateş ederken Dilara Yıldız’ın kolunu tuttuğunu ve cinayeti kazayla işlediğini iddia etti.

Mahkeme Sanığı akıl sağlığı muayenesi için ATK’ya sevk ederek duruşmayı 24 Şubata erteledi.

NE OLMUŞTU?
İşleri nedeniyle birkaç gün şehir dışında olan 28 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız, evine döndüğünde eski nişanlısı Oktay Dönmez’i karşısında bulmuştu. Dönmez tarafından darp edilen Yıldız daha sonra silah zoruyla Tuzla’daki bir restorana götürülmüştü. Yıldız çevredekilerden yardım isterken, fail Dönmez tabancayla 28 yaşındaki Yıldız’ı katletmişti. Dilara Yıldız davasının 1.duruşmasına SEBGİS ile  bağlanan Oktay Dönmez'in 2.duruşmada, mahkeme salonunda bulunup beyan vermesine ve tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül