İstanbul'da bir kadın evinde cinsel saldırıya uğradı
Bayramın üçüncü günü sabah saatlerinde Küçükçekmece'nin Atakent Mahallesi'nde S.V. evine giren kişiler tarafından cinsel saldırıya uğradı ve gasbedildi.

Bayramın üçüncü günü sabah saatlerinde Küçükçekmece'nin Atakent Mahallesi'nde yan yana bulunan sitelerde birçok daireye hırsızlık için giren kişiler, evinde S.V.'yi darbedip, cinsel saldırıda bulundular. Binaya girenlerden biri dışarıda beklerken diğer şahıs S.V.'nin evine girip uyumakta olan S. V.'yi uyandırarak cinsel saldırıda bulundu. Ölümle tehdit edilen S.V., aynı zamanda gasbedildi, değerli eşyaları da çalındı.

Ekmek ve Gül'e konuşan S.V., Azerbaycan'da çocuk esirgeme kurumunda büyüdüğünü ifade eden S.V. evlenip İstanbul'a geldiğini, eşinden de uzun süre şiddete maruz kaldığını ve 15 yıl önce eşinden boşandığını anlattı. Yanlız yaşadığını ifade eden S.V. günlük ev temizliklerine, tekstilde temizleme işlerine giderek hayatını sürdürmeye çalıştığını ve zaten zar zor gecinirken biriktirdiğin de tanımadığı bu iki insan tarafından gasbedildiğini, şimdi ekmek alacak parasının bile olmadığını söyledi.

Atakent Mahallesinde bir sitede oturmanın ekonomik olarak kendini zorladığını ama sırf güvenlikli diğe 16 yıldır bu mahallede oturmayı tercih ettiğinden bahsediyor. "Ben bu olayı yaşarken kimseye sesimi duyuramadim. Site bahçesine tellerden atlayarak giriyorlar. Bir güvenlik görevlisi yok ortada. Binanın girişinden nasıl içeri girdiler? Benim bu olayı yaşamamdan bir gün sonra dış kapının kilitlerini değiştiriyorlar.  Bozuk ise neden yeni değiştiriliyor. Bina içindeki kameralar çalışmıyor. Site yönetiminden ve güvenlik görevlilerinden de şikayetçiyim" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül