İranlı ressam kadına sorgusuz deport kararı verildi
Ekmek ve Gül’e ulaşan İranlı Ressam Arezuo Yaghoubi, 7 Şubat akşamı Fethiye’de gözaltına alınarak Ula GGM’ye götürüldüğünü ve hukuksuz biçimde tutanak imzalatılmaya çalışıldığını anlattı

İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi, 7 Şubat akşam saatlerinde Fethiye’de gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra Muğla’nın Ula Geri Gönderme Merkezine götürülen Yaghoubi’nin avukatı Ahmet Aksüt müvekkiline ‘milli güvenlik aleyhine hareket etme suçundan’ deport kararı verildiği bilgisini verdi.

Bursa’da yaşayan, tatil için Fethiye’ye giden Ressam Yaghoubi, kaldığı otelden 7 Şubat akşamı gözaltına alındı. Ekmek ve Gül’e ulaşan Yaghoubi “Şu an Fethiye İl Emniyet Müdürlüğündeyim. Bana İran’la ilgili eyleme katıldığım için burada olduğum söyleniyor. Bana bir belge imzalatmaya çalışıyorlar ama avukatım imzalamamı söylüyor. Ne için buradayım bilmiyorum. Kimseye kötülük yapmadım. İran’a dönemem, can güvenliğim yok” dedi. Ardından Ula GGM’ye gönderilen Yaghoubi hakkında deport kararı verildi.

AVUKAT AHMET AKSÜT: GGM’DE HUKUKSUZ İŞLEM YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR

Arezuo Yaghoubi’nin durumuyla ilgili Ekmek ve Gül’e konuşan Avukat Ahmet Aksüt şunları söyledi: “Bursa’da yaşayan müvekkilim kanuni bir şekilde, ikamet izni süresi devam ederken 6 Şubat’ta tatile geldiği Fethiye’de gözaltına alınmıştır. Müvekkilime dün akşam emniyette ‘İfadeni alalım mı?’ diye bir soru sorulmamasına rağmen ifade alınmaya çalışıldı. Kendisi ‘Türkçeyi çok iyi bilmiyorum’ demesine rağmen ifadede ‘Ben Türkçe anlayabiliyorum ve konuşabiliyorum’ cümlesine yer verilmiş. Kendine ifadeyi imzalamamasını söyledim. Böylece imzalamayı reddetti. ‘Milli güvenlik aleyhine hareket etme’ suçundan deport kararı verilmiş ama gerekçeleri hiçbir şekilde sunulmamış, sorguya bile alınmamıştır. En hızlı şekilde idare mahkemesine başvurarak kararın iptali için dava açacağız.”

AREZUO YAGHOUBİ: BEN NEDEN BURADAYIM?

Arezuo (Termeh) Yaghoubi GGM’den Ekmek ve Gül’e telefonla ulaşarak: “Ben neden buradayım? Kimse bir şey söylemiyor. Kimlik iznim var. Hiçbir yanlışım olmadı. Ben bir ressamım. Kadınları ve kadınların özgürlüğünü çiziyorum. Suçum bu mu? Burada her yatakta 2 kişi uyunuyor. Her yer kokuyor. Her yer çok pis. Ve kadınlar feci durumda. Benim bir köpeğim var ismi ‘Jigo’. O bensiz kalamaz. Annem hasta. Gerçekten ben neden buradayım?” dedi.

Fotoğraf: Kişisel arşiv