Film setinde taciz davasını takip eden Bursa Kadın Platformu: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz
Bursa Bülbülü filmi setinde yaşanan taciz nedeniyle görülen davada konuşan Bursa Kadın Platformu üyesi Filiz Tali: ‘Haklarımıza dönük saldırılara karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz’.

Bursa Bülbülü filminin setinde, sanat yönetmeni Murat Uçan’ın kostüm asistanı Cansu Tabak’ı cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın duruşması görüldü.

28 Mart’ta görülen ilk duruşma sanık Murat Uçan ve avukatının duruşmaya katılmaması sebebiyle 2 Haziran’a ertelenmişti. 2 Haziran’da görülen davada Cansu Tabak ve avukatları hazır bulunurken, Murat Uçan da avukatıyla davaya katıldı. Dava olayda ilk ifade veren tanığın tekrar dinlenmesi istemiyle 1 Aralık’a ertelendi.

Cansu Tabak’ın avukatı bu davanın film setlerinde çalışan kadınlar içinde önemli olduğunu söyledi ve 1 Aralık tarihinde tüm kadınları Cansu’nun yanında olmaya, davaya sahip çıkmaya çağırdı. Davaya katılan Bursa Kadın Platformundan Filiz Tali de AKP ile ittfak yaparak Meclise giren HÜDA PAR, Yeniden Refah gibi kadın düşmanı partileri hatırlatarak, seçim öncesi ittifak pazarlığı yapılan 6284 Sayılı Kanun’un hedef alındığını söyledi. Tali “6284 haşa bir ayet değil, diyerek kadınları şiddetten koruyan yasayı ortadan kaldırmak istiyorlar. Biz kadınlar her daim haklarımıza dönük saldırılara karşı mücadele ettik ve bundan sonrada bu mücadelemizi çoğaltarak sürdürmeye devam edeceğiz. Cansu ve tüm kadınlar için yan yana duracağız, haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Görsel: Unsplash