Eşine şiddet uygulayan Mert Çiller'in cezası para cezasına çevrildi
Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller'in eşine yönelik işkence boyutundaki şiddetinden dolayı yargılandığı davada Çiller'in hapis cezası 4 bin 500 lira para cezasına çevrildi.

Eşi Zeynep Çiller’e yönelik işkence boyutundaki şiddeti ile gündeme gelen Mert Çiller’in yargılandığı davada karar çıktı. Zeynep Çiller, uğradığı şiddet nedeni ile eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğu gibi boşanma davası açmıştı.

Yürütülen soruşturma sonrası Mert Çiller hakkında ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı. Dava dosyasına, Zeynep Çiller’in uğradığı şiddeti delillendiren bir dizi fotoğraf karesi de girdi. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapor da Zeynep Çiller’in ağır bir şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.

Dosyaya sunulan dilekçelerde ise Mert Çiller’in, eşini duvardan duvara vurduğu kaydedildi. Dilekçede, eşinden şiddet gören Zeynep Çiller’in, Tansu Çiller tarafından da, çocukları ile tehdit edildiği öne sürülmüştü.

PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar ise geçen günlerde çıktı. Mahkeme, Mert Çiller’e, eşine yönelik ‘kasten yaralama’ suçundan verdiği kısa süreli hapis cezasını 4 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi. Verilen bu ceza için hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Mahkeme, Mert Çiller’e ‘tehdit’ suçundan ise 6 ay 7 gün hapis cezası verdi. Bu ceza için de hükmün açıklanması geri bırakılması kararı verildi.

Anılan karara, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde itiraz edildi. Karara ilişkin telefonla ulaştığımız Zeynep Çiller’in avukatları, bu aşamada yorum yapamayacaklarını bildirdi. Mert Çiller’in avukatından ise görüşme talebimize yanıt verilmedi. Zeynep Çiller’in eşine karşı açtığı boşanma davası ise sürüyor. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
‘Kadına yönelik şiddetin failleri cezasız kaldıkça...

Ankara Kadın Platformu, kadına yönelik suçlarda cezasızlığa karşı buluştu: 'Türkiye’de ve tüm dünya...

Kadına şiddet vahşete dönüştü sorumlular korunuyor...

Kadına şiddet haberlerine her gün yenisi ekleniyor ve gittikçe vahşileşen yöntemler görüyoruz. Peki...

Şiddete uğrayan kadının sığınacak yeri yok

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli mekanizmalarından sığınmaevleri sorunu Meclis gündeminde.