Kadın muhtar adayı Karakulluk: Sorunlara karşı birlikte mücadele edelim
Güzelhisar Mahallesi muhtar adayı Hatice Karakulluk ile aday olma sebeplerini, mahallesine dair gözlemlediği sorunları konuştuk.

Aydın'ın Efeler ilçesinin en eski mahallesi olan Güzelhisar Mahallesi muhtar adayı, 1979 doğumlu, üç çocuk annesi, eczane teknisyeni olarak çalışmış Hatice Karakulluk. Neden aday olduğunu, mahallesinde neler yapmak istediğini konuştuk.

Niçin muhtar adayı oldunuz?

Şimdiki muhtarla birinci aza olarak beş yıldır çalışıyorum. Eczanede çalışırken birebir vatandaşla iletişim halindeydim. Vatandaşların 'Sen tam  muhtar olacak kişisin' gibi söylemlerle karşılaşıyordum, şimdiki muhtarımın desteğiyle ve bu görevi başarıbileceğim inancıyla mahalleme ve güzel insanlarına adaylığımı açıkladım.

Mahallenin sorunları nedir ve nasıl çözülecek bu sorunlar?

Güzelhisar Mahallesi Aydın'ın en köklü mahallelerinden. Mahallemizde yaşayanlar birçok sorunla karşılaşıyor. Gençler işsiz, gerçi bu ülkenin de sorunu aynı zamanda. Çocukların oynayabileceği parklar yok. Spor salonumuz yok. Mahallelinin oturup dinlenebileceği, çay içebileceği bir parkımız yok. Yollar bozuk. Sokak hayvanları aç, her yerde yemek artıkları çevre kirliliği yaratıyor. Kadınlar çalışmak istiyor ama çocuklarını bırakabilecekleri  yer olmadığı için çalışamıyor. Her kapısını çaldığımız mahallelinin, esnafın bizden istediği talepleri var.

"Ek İşim Değil Tek İşim Muhtarlık." Benim sloganım bu. Muhtarların çoğu çalışıyor. Muhtarlığı ek iş olarak yapıyor. Biraz önce sıraladığım mahallenin sorunlarını çözmek için işin gücün muhtarlık olmalı.
Seçildiğimde seçim öncesi kapı kapı dolaştığımız kapıları çalmaya devam edeceğiz.Çocukların oynayabileceği parklar yapmak isteriz. Gençlerin ve çocukların spora eğilimlerini güçlendirmek için spor salonu, mahallelinin  dinlenebileceği, çayını içebileceği, vakit geçirebileceği  yeşil alanlar yapmak isteriz

Bütün bunlar için mekanlara ihtiyaç var. Bu ihtiyacımızı karşılamak için yerel yönetimlerle birlikte çalışmamız gerekiyor. Vatandaşımız ile belediyeler arasında köprü olmamız gerekiyor. Yerel yönetimlere sorunu yaşayan malhalleli ile gidip birlikte mücadele etmeliyiz.

Sokak hayvanları için mahalleli olarak çözüm bulalım dedik. Şöyle ki bir yer ayarlanacak, gönüllüler ve hayvansevenlerden yani mahallelilerden oluşan bir ekibimiz olacak. Bu ekipler sırayla sokak hahvanların bakımlarını üstlenecekler. Böylece her yerde  mamalar dağılmayacak. Sokaklar caddeler temiz olacak.

Kadınlar için ne gibi projeleriniz var?

Mahallemizdeki ev kadınları çalışmak istiyorlar fakat çocuklarını bırakacak kimseleri yok. El emeği üretimlerini çalışan kadınlarla buluştumak amacımız. Örneğin ev yemekleri  pastadır, börektir, kektir, sarmadır yapacaklar. Biz de bu ürünlerini pazarlayacak alanları yaratacağız. Aslında kooperatif gibi. Bizimki de mahalle kooperatifi.

Kadınlar için kurslar düşünüyoruz. Zaten şu anda ahşap boyama kursu var. Muhtarlık binası kurs alanı için uygun, Halk Eğitim Müdürlüğü ile organize çalışmaya devam edeceğiz. Böylece kadınlar ücretsiz kurslardan yararlanabilecek. Hem sosyalleşme aracı olacak hem de ürettiklerini gelire dönüştürebilecekleler.

Kadınların  korkmadan yürüyebilecekleri aydınlık, güvenli sokaklar olsun istiyoruz.

Muhtarlar önceden mahallenin mülki amiri konumundaymışlar. Şimdi fazla yetkileri yok. Demin de belirttiğim gibi belediyelerle koordineli olmamız lazım. Halkla iç içe olursak, halkın taleplerini dikkate alırsak,  çözüm ve karar mekanizmalarında vatandaşın içinde yer almasını sağlarsak her türlü güçlüğün altından kalkarız ve başarılı oluruz.

Mahalledeki  ekonomik olarak muhtaç durumunda olan  vatandaşlara yardım yapılıyor. Ama vatandaşlar dağıtımın adil olmadığını söylüyor, asıl yardımın gerçekten ihtiyacı olanlara değil, muhtarın tanıdığına, ekonomik gücü iyi olanlara yapıldığını söyleniyor.  Siz bu duruma nasıl bir çözüm sunacaksınız?

Bu, tek muhtarın işi değildir, ekip işidir. Bütün azalarımızla durum tespiti yapacağız, kararları birlikte alacağız. Senin benim tanıdığım değil, gerçekten ihtiyacı olana destek olacağız. Haksızlığın önüne geçeceğiz. Güzelhisar Mahallesi konum itibariyle çok güzel bir yerde, şehrin merkezinde. Adnan Menderes Bulvarını içine alan bir yerde kurulu. Mahallemizi vatandaşların taleplerini getirerek, insanca yaşanabilir bir  mahalle konumuna getirmek için ben ve azalarımla iş başına geçmeye hazırız.

İlgili haberler
Antep'te kadın muhtar adayları ile konuştuk

Düztepe mahallesi muhtar adayı Öznur Yıldırım ve Şahintepe Mahallesi muhtar adayı Yurdagül Ülkü ile...

‘Kadından muhtar olmaz’ diyenlere karşı mücadele e...

‘Bugün Anadolu’nun en ücra köyünden büyükşehirlere binlerce kadın muhtar adayı var ve onların hepsin...

Gülsuyulu kadınların talebi: Sağlıklı ulaşım, yete...

Kadınlar, 8 Mart'a giderken Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneğinde düzenlenen kahvaltıda bir...