Balıkesir Ekmek ve Gül Grubundan Evrensel ile dayanışma
Basın İlan Kurumunun Evrensel gazetesinin resmi ilan hakkını tümüyle iptal etmesine karşı, Balıkesir Edremit Ekmek ve Gül grubu dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Evrensel'in 3 yıldır askıya alınan resmi ilan hakkının Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından tümüyle iptal edilmesine karşı "Evrensel’in Yanındayız" diyen kadınlar kahvaltıda buluştu. Altınoluk Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe çoğu kadın 150 kişi katıldı. Kahvaltıda buluşan kadınlar, “Evrensel ellerimizde doğdu, ellerimizle yaşatacağız” dedi.


'HABER ALMA HAKKIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Balıkesir Edremit Ekmek ve Gül Grubu adına konuşan Kadriye Gümüştaş, “Bu sabah, bu yağmurlu havada Evrensel için toplandık” dedi. Gümüştaş, “İktidar gerçekleri yazan, emekten, emekçiden, kadından, gençlerden, ezilen halklardan yana basını saldırı, gözaltı, tutuklama, para cezalarıyla sindirmek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Haber alma hakkımızı, gerçekleri öğrenme hakkımızı savunacağız” dedi. İstanbul İstiklal'deki bombalı saldırı sonucu medyanın sansürlendiğini, dezenformasyon yasasının halkın gerçekleri öğrenmesine engel olarak işlediğini söyleyen Gümüştaş, “Haber alma hakkımız için mücadele edeceğiz” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele haftasında bir dizi etkinlik planladıklarını söyleyen Gümüştaş, “Ekmek ve Gül Grubu olarak şiddetle mücadeleyi Evrensel’le dayanışma etkinliği ile başlatıyoruz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Her karışı Bergen’lerle dolu ülkenin ikiyüzlü medy...

Medya failin neden yargılanmadığını, hâlâ konuşacak cesareti nereden aldığını, ülkenin her yerinin B...

Basına yönelik saldırılara karşı gazetecilik öğren...

Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinden Gazetecilik Bölümü öğrencisi kadınlar son dönemde basın özgürl...

Sansür yasası kadınlara ne diyor?

Tepeden tırnağa dezenformasyonların bin bir türünü deneyimleyen kadınlar, yanılmayacak kadar güçlü v...