11 kurumdan ortak açıklama: Kadınların ve LGBTİ’lerin yaşam hakları pazarlık konusu yapılamaz
Çanakkale’de 11 kurum bir araya gelerek Cumhur İttifakının Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile kadınların ve LGBTİ’lerin hakları üzerinden seçim pazarlığı yapmasına karşı basın açıklaması gerçekleşt

Çanakkale’de 11 kurum bir araya gelerek Cumhur İttifakının Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile kadınları ve LGBTİ’leri hedef alan seçim pazarlığına tepki gösterdi.

Çanakkale Türk Tabipler Birliği, Eğitim-Sen, Çanakkale Ekmek ve Gül Topluluğu, Kepez Özgür Kadın Dayanışması, ELDER KDM, Çanakkale DİSK Emekli-Sen, 2021 Tüm Emekliler Sendikası, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çanakkale Feminist Dayanışma, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği; Belediye Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına katılım yoğundu. Basın açıklamasını


11 kurum adına basın açıklamasını ELDER KDM Başkanı Fatma Erdoğan okudu.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı'na katılım şartı olarak 6284 sayılı Kanun’un kaldırılması talebine AKP'den “problem yok” yanıtı verildiği söylenmesine karşı açıklamada, “Kadın hareketinin ısrarlı çabaları sonucu 2012 yılında kabul edilen yasa, ‘Yuva yıkan yasa’ olarak yeniden hedefe konuluyor. Aile Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından 6284 Sayılı Yasanın önemine dair bir paylaşım yapmış olsa da Binali Yıldırım ‘Detayları konuşmadık. Yeniden Refah Partisi ile bizim çatışacak ters düşecek hiçbir konumuz olmaz’ diyerek yapılmış olan anlaşmaya dair ipuçlarını verdi. Bütün bu beyanlardan kadınların hayatları üzerine seçim pazarlığı yapıldığını görüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan, “Her gün kadınların öldürüldüğü, şiddetin hayatın normal bir unsuru haline getirilmek istendiği bu ülkede kadınları en hızlı ve net şekilde koruyan en temel yasa için ‘Kaldırırız tabii’ deniliyor. Sokaklarda ve hayatın her alanında nefret suçunun devam etmesini, LGBTİ’ler için hayati tehlikeler yaşanmasını hiç ama hiç önemsemeyen iktidar, nefret suçu anlaşması ile ittifaklar kuruyor gözümüzün önünde” dedi.

Erdoğan, “Yaşamlarımız, haklarımız, geleceğimiz üzerine yapılan pazarlıkları asla kabul etmiyoruz.  6284’e ve medeni haklara göz dikenlerin, anayasal eşitlik ve laiklik ilkesini yok sayanların, kadınların ve çocukların nafakasına el uzatanların, ayrımcılık yapanların, istismarı affedenlerin, kadın cinayetlerini görmezden gelenlerin, sandıkta da sokakta da karşısında olacağız. Kadınları yok sayanlara oy yok” diye konuştu.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
DİH: ‘Kadınların ve LGBTİ’lerin hayatı, seçim malz...

Demokrasi İçin Hukukçular, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR’ın kadın düşmanı ve LGBTİ karşıtı tutum...

EMEP: Kadınların hakları karanlık ittifakın pazarl...

Emek Partisi Cumhur İttifakının 6284 Sayılı Yasa üzerinden sürdürdüğü seçim pazarlığına karşı açıkla...

Çanakkale’de 8 Mart: ‘Afeti felakete dönüştürenler...

Çanakkaleli kadınların 8 Mart yürüyüşüne deprem nedeniyle göç eden kadınlar da katıldı. Hükümet poli...