ayrımcılık

Hamileliği gerekçe gösterilen hakem FIFA listesinden çıkarıldı

FIFA 1. Kategori hakemi Gamze Durmuş Pakkan'ın hamile olduğu gerekçesiyle Merkez Hakem Kurulu tarafından FIFA listesinden çıkarıldığı öğrenildi.

'Toplum sağlığını ve meslektaşlarımızı hedef alan ayrımcılığın karşısındayız!'

Türkiye Psikiyatri Derneği, bazı haber sitelerinin transların sağlık hizmeti haklarına ve bu hizmeti veren hekimlere yönelik saldırı niteliğindeki yayınlarına ilişkin basın açıklaması yayımladı.

Servislerde ön koltuk yasağında geri adım | Okullara yeni yazı iletildi

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'Öğrenci servislerinde ön koltukta kız öğrenciler oturmasın' talimatını yoğun tepki üzerine geri çekti. Okullara gönderilen yazıda 'Eskiyi dikkat almayın' denildi

Bursalı kadınların '2024 Advent takviminde' neler var?

Dışarıdan bakıldığında ışıltılı bir dünyayı temsil eden advent takvimleri, içlerinden çıkan pahalı hediyelerle 'lüks'ün somut bir yansıması. Peki Türkiye'deki kadınlar için bu takvimden neler çıkıyor?

DEM Partili Oduncu 81 il için Aile Bakanına sordu: 'Kadınlar için ne yaptınız?'

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, 81 il için ayrı ayrı hazırladığı soru önergeleriyle kadınların yaşadığı ayrımcılığı ve şiddeti Aile Bakanına sordu.

Devlet şiddete karşı adım atmazken kadınlar kendince yollar buluyor

Sincan'da fabrika işçisi olarak çalışan Zeliş, artan kadın cinayetleriyle birlikte işe giderken, fabrikada ve günlük hayatında ne kadar güvensiz hissettiğini ve buna karşı bulduğu çözümleri anlatıyor.

Hindistan'da Foxconn evli kadınları işe almıyor

Apple'ın tedarikçisi Foxconn'un evli kadınları işe almamasına tepki gösterildi. Hindistan Marksist Partisi'nden Umanath sendikaları ve kadın örgütlerini ayrımcılığa karşı ses çıkarmaya çağırdı.

Diyarbakır'da havuza girmek isteyen kadınlar tehdit edildi

Diyarbakır'da bir sitede havuza girmek isteyen kadınları bir grup tehdit etti, havuzu kullanmalarını engelledi. DEM Parti Serhat Eren, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Sanat tarihçisi Zehra Ergül Kaya Kariye'ye 'kadın' olduğu için alınmadı

Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zehra Ergül Kaya, Kariye'deki restorasyonu görmeye gittiğinde 'kadınlara yasak' denilerek alana alınmadı.

Sahibinden.com'da kadın ve LGBTİ'ye sansür

Evinde oda kiralamak için ilan veren kişi, başvuruda kadın ve LGBTİ'leri öncelik verdiğine dair not paylaşınca sahibinden.com ilanı yayından kaldırdı sonra da hesabı dondurdu.

EŞİK: Sanatçılara yönelik ayrımcılık, taciz ve baskılara son verin!

EŞİK sanatçılara yönelik ayrımcılığa, tacize, baskılara ve konserlerinin iptal edilmesine karşı açıklama yaptı.

Dr. Lülüfer Körükmez: Geri gönderme söyleminin dahi toplumlar üzerinde yıkıcı etkileri var

Yükselen ırkçı söylemler ve mülteci kadınları ve çocukları nasıl etkiliyor, kadınlar ve çocuklar nasıl bir mağduriyet yaşıyor? Göç Araştırmaları Derneği Üyesi Dr. Lülüfer Körükmez ile konuştuk.

Işıltılı sahnelerin bir de arkası var…

Spot ışıklarının arkasında, sevdiğimiz şarkılar önümüze gelirken bir üretim süreci var. Bu üretim sürecinde, o sahne arkalarında kadın sanatçılar, kadın müzik sektörü emekçileri neler yaşıyor?

Ayrımcılık, yoksulluk, eşitsizlik kıskacında Roman kadın olmak: Bu güvencesizlik sağlığından ediyor!

Hanife, Roman olması nedeniyle ayrımcılığa, yoksulluğa, eşitsizliğe maruz kalıyor, bulduğu güvenceli işlerde olumsuz dönüş alıyor. MS hastası olan Hanife, tedavisini de sürdüremiyor.

Sağlık gelenekleri: Irkçılık karşısında siyah ebeler ve doğum koçları

Siyahlara karşı ırkçılık ve ayrımcılığın yaşandığı alanlardan biri de sağlık. Siyah kadınların ırkçılık nedeniyle sağlık hakkına erişememesi anne ve bebek ölümlerini artıran faktörler arasında.

Niye bu yasalar hep Fatma’lara işliyor?

Kadın mücadelesine çizilen ‘sınır hatları’nı giderek geriye çekmeye azmetmiş bir iktidarın çektiği çıtayı kabul etmeyen kadınların büyüyen öfkesi iktidar için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Cinsel şiddete maruz kalan mülteci kadınlar kurumlara güvenmediği için başvurmuyor

Mülteci kadınlar, ayrımcılığın ve cinsel şiddetin en ağırına maruz kalırken resmi kurumların kendilerini korumayacağını düşünüyor ve başvuru yapmıyorlar.

Akademide baskı ve cinsiyetçilik nereden nereye?

Tek adam rejiminin şekillendirdiği akademiye yönelik mücadele, saldırıların çok yönlü olması gibi, sokakta, amfide, evlerimizde, bulunduğumuz her alanda düzenli bir biçimde sürme gerekliliği taşıyor.

Kadınlar için pandemi: Beterin beteri…

Tüm bu pandemi süreci kadınların hayatına nasıl yansıdı? Pandemi sürecinde hem evler de hem iş yerlerinde artan sömürü, ayrımcılık ve şiddet hayatımızı nasıl etkiledi?

Mülteci çocuklar istenmedi başka bir okula toplandı!

Kırşehir’de yaşayan mülteci çocuklar, diğer okullarda istenmemeleri nedeniyle bir okulda toplandı. Eğitimciler böyle bir ayrımcılığın çocukların Türkiye’ye uyum sağlamalarını engellediğini söyledi.