Yukarıdan talimat varmış: Polis Flormar işçilerinin pankartlarını indirdi
Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçilerine baskı artıyor. Direnişin 84. gününde polis, ‘yukarıdan talimat var’ diyerek işçilerin pankartlarını söktü.

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan ve direnişe başlayan Flormar işçilerine yönelik polis baskısı arttı. Direnişin 84. gününde fabrika önüne gelen polis, ‘Yukarıdan talimat aldıklarını’ söyleyerek işçilerin pankartlarını indirdi.


Gebze’de kurulu fabrika önünde 84 gündür direnişi sürdüren Flormar işçileri eylemlerine devam etti.

Flormar işçilerine yönelik polis baskısını Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik sosyal medya hesabından, “Polis, ‘yukarıdan’ aldığı emir doğrultusunda Flormar’a dokunmaya başladı. Pankartlarımız sökülmeye, direniş bitirilmeye çalışılıyor. Gerekçe, ‘eylemin siyasallaşması’... Sağduyu sahibi herkesten ama herkesten bu işin hakkaniyetle çözümüne katkı koymalarını bekliyoruz” ifadeleriyle duyurdu.


YUKARIDAN GELEN TALİMAT
Polis müdahalesi sırasında direniş alanında bulunan Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek yaşananları Evrensel'e şöyle anlattı:

“Sabah geldiğimizde sivil memurlar pankartları asmamamız gerektiğini söyledi. Aynı zamanda fabrikanın bulunduğu kaldırımda durmamamız gerektiğini söylediler. Gerekçesini sorduk. ‘Yukarıdan gelen talimat bu şekilde’ dediler. Buna uymayacağımızı söyledik. Direnişçi arkadaşlar gelince pankartlarımızı asmaya başladık. Tekrar gelip uyardılar, ‘Asmayın’ dediler. ‘Biz sizden talimat alamayız’ dedik. Sendikamızın aldığı karar var. Sonrasında komiser ve 6 otobüs çevik kuvvet polisi geldi. Komiser ‘pankartları sökmezseniz müdahale edeceğiz. Bize verilen talimat bu şekilde. Sökmeniz gerekiyor’ dedi. Müdahale zemini oluşmasın diye pankartları kaldırmak zorunda kaldık ama direnişimiz sürüyor.”

NE OLMUŞTU?
Gebze’de bulunan kozmetik ürünleri fabrikası Flormar’da 2018’in ocak ayında Petrol-İş sendikasına üye olarak sendikalaşmaya başlayan işçilerin yüzde 51 çoğunluğu elde etmesiyle patron, sendikalaşmaya öncülük eden 130’dan fazla işçiyi işten çıkardı. Ardından direnişe başlayan işçilere destek veren pek çok işçi de işten atılmıştı.

İlgili haberler
Flormar işçisi kadınlar: Eşitlik istiyoruz!

38 gündür direnen Flormar işçileri, güne Gebze OSB içinde yaptıkları yürüyüşle başladı. Yürüyüş sonr...

Flormar’da direnişin 60. günü

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçisi kadınlar anlatıyor...

Flormar’da direniş öğretiyor: ‘Beraberliği öğrendi...

Direnişin 76. gününde Flormar işçileri anlatıyor: “Direniş öğretiyor, öz güvenimiz geliyor. Ya biz b...