YTÜ'lü öğrenciler: Kampüsümüzde şiddet faili istemiyoruz
YTÜ'den 19 öğrenci topluluğu, Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun üniversitelerinde sahneye çıkarılacak olmasına tepki gösterdi, üniversitelerin şenliklerinin öğrencilerle planlanmasını istediler.

Yıldız Teknik Üniversitesinde 19 öğrenci topluluğu, üniversitenin bahar şenliğinde Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun çıkmasına tepki gösterdi. Topluluklar "Kampüsümüzde şiddet faili istemiyoruz" diyerek ortak açıklama yayımladılar.

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun solisti Kaan Boşnak'ın boşanma aşamasındaki eşine şiddet uyguladığı iddialarının ardından grubun bas gitaristi Can Tunaboylu'nun da eski sevgilisine şiddet uyguladığı gündeme gelmişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı açıklama şöyle:
"Edindiğimiz son bilgilere göre bu sene üniversitemizin bahar şenliğinde sahne alacak ikinci grubun Yüzyüzeyken Konuşuruz olacağı açıklandı. 2 üyesi şiddet faili olan bir grubun festivalimizde sahne alacak olmasını desteklemiyoruz. Her gün ayrı bir kadına şiddet haberi duyarken festivalde adı şiddet haberlerine karışmış sanatçılar dinlemek istemiyoruz. Başta YTÜ olmak üzere bu dönem sahne alacakları diğer üç üniversite de derhal bu karardan dönmelidir.
Üniversite yönetimi ve şenlik organizatörleri süreci öğrencilerle ortak yürüttükleri takdirde bu gibi durumların yaşanmasının önüne geçileceğine, kadına şiddet olaylarına karışmış sanatçılar konusunda daha çok dikkat ederek sağduyulu kararlar verileceğine inanıyoruz."

İlgili haberler
Yüzyüzeyken Konuşuruz’un eski gitaristi hakkında 6...

Aybike Çelik'e şiddet uyguladığı için Yüzyüzeyken Konuşuruz gitaristi Can Tunaboylu'nun 'kasten yara...

Kadınlar birden fazla şiddet türüyle karşı karşıya

Kadın Dayanışma Vakfının 1 Ağustos 2016-31 Temmuz 2017 arasında Kadın Danışma Merkezinde aldığı başv...

İçimizdeki nar üstümüzdeki beyaz gömleği boyasın!

‘Bu yıl 1 Mayıs’ta tek adama ‘Seninle işimiz yeni başlıyor, dur bakalım o kadar kolay mı hayatlarımı...