Yargıtay cezayı onadı: Y.O.'ya saldıran Ömer Faruk Ayvaz'a tahrik indrimi
Koruma kararına rağmen sokak ortasında Y.O.'ya silahlı saldırıda bulunan Ömer Faruk Ayvaz'a tahrik indirimi ile verilen 10 yıl 6 aylık hapis cezasını Yargıtay onadı.

Ömer Faruk Ayvaz'ın silahlı saldırısına uğrayan ve 22 kez geçirdiği ameliyat sonrasında tek gözünü kaybeden Y.O. davasında, tahrik indirimi ile birlikte verilen 10 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Koruma kararına rağmen sokak ortasında ayrıldığı Ömer Faruk Ayvaz'ın silahlı saldırısına uğrayan Y.O.'nun ikinci kez görülen davasında  karar onandı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yapılan yargılamada Ömer Faruk Ayvaz'a müebbet hapis cezası verirken “tahrik indirimi” de uyguladı. İndirimle birlikte verilen 10 yıl 6 ay hapis cezası ise Yargıtay tarafından da onandı.

Defalarca aldığı koruma kararına rağmen sokak ortasında ayrıldığı Ömer Faruk Ayvaz'ın silahlı saldırısına uğrayan ve 22 kez geçirdiği ameliyat sonrasında tek gözünü kaybeden Y.O. davası, istinafın ardından Yargıtay'dan da dönerek Ankara Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmüştü. Karar hem sanığa verilen cezanın hem de tahrik indirimin az bulunması gerekçesiyle bozulmuştu.

Ömer Faruk Ayvaz'ın, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ikinci kez yargılandığı davada aldığı müebbet hapis cezasında “tahrik indirimi” uygulandı. İndirimle birlikte Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ömer Faruk Ayvaz'a verilen 10 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Temyiz isteminin ise esastan reddine karar verildi.

NE OLMUŞTU?
Daha önce defalarca koruma kararı almasına rağmen yine koruma kararı aldığı bir gün ayrıldığı erkek tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle saldırıya uğrayan Y.O., geçirdiği 22 ameliyat sonrasında tek gözünü kaybetti. Yerel mahkemenin hem sanığa verdiği cezayı hem de tahrik indirimini az bulan İstinaf Mahkemesi kararı bozdu.Yargıtay ise cezanın üst sınrıdan verilirken haksız tahrik indiriminin de az verildiği gerekçesiyle kararı bozmuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Katillere haksız tahrik indirimi, şiddete karşı çı...

2018'in 25 Kasım'ında kadına yönelik şiddete, kadın cinayetine karşı sokağa çıkan kadınların yargıla...

İktidarın 'kadına şiddetle mücadelesi': Kadın kati...

'İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık ama rahat olun' diye koca bir ülkeye yalan söyleyenler, “iç mevzuat...

Bir kadın cinayetinde daha indirim uygulandı: Ayşe...

İstinaf Mahkemesi, "canavarca hisle öldürme" kararını bozuldu ve Ayşe Tuba Arslan'ı öldüren Yalçın Ö...