Yan yana gelelim, birlikte öğrenelim
Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi boşanmalarda arabuluculuk sistemiyle ilgili düzenlediği etkinlikte kadınların kazanımlarını gasbeden yasaları konuştu.

Kadınların yıllarca mücadele ederek elde ettiği kazanımlara dönük saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Şimdi de işveren ile işçi arasında uygulamaya konan arabuluculuk sisteminin boşanma davalarında da uygulanması gündemde.
Üniversiteli genç kadınlar olarak biz de Kocaeli’de arabulucuk sistemini tartıştığımız bir etkinlik yaptık. Avukat Dilşer Baykal ve Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden Gözde Meydan’ın katıldığı etkinlikte arabulucuk meselesinin hem hukuki boyutu hem de kadınların yaşamındaki etkilerini ve bu konuda neler yapabileceğimiz konuştuk.
Etkinliğe katılan Sarya, arabulucuk sistemine dair çok şey öğrendiğini vurgulayarak “İktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı birlik içerisinde olmalıyız” dedi.
Mizgin de yaşamımızla ilgili konuları ne kadar fazla konuşup öğrenirsek ve bunlara karşı ne kadar çok bir araya gelebilirsek o kadar istediğimiz gibi bir yaşam kurabileceğimizi söyledi.
Zana “Kadın hakları konusunda bu tür sorunları düşünüp, konuşup, tartışıp, eksikliğimizin farkına varmak önemli bir şey. Yapılması gerekeni düşünmeli ve uygulamaya geçmeliyiz. Böylece daha başarılı adımlar atmış oluruz. Bireysel olarak bize düşen anlatmak. Etrafımızdaki herkesin bu farkındalığı elde edebilmesi için çabalamalıyız. Birkaç kişi bile olsa bir araya gelip elimizden geleni yapacak kadar güçlü olduğumuza biliyorum” derken Zeynep de hukuk önünde kadın ve erkeklerin eşit olmadığını bu ayrım karşısında dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Katılan arkadaşlarımızla yaptığımız tartışmaların bir kısmı bu anlattıklarımız. Daha fazlasını birlikte konuşmak, birlikte bir şeyler yapabilmek için Kocaeli Üniversitesindeki tüm kız kardeşlerimizi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesine davet ediyoruz.

İlgili haberler
Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmalar...

Üniversiteli kadınlar topluluk çalışmalarını, üniversitelerde yaşananları ve gündemi canlı yayında k...

Yurtta kalanlara bir dokun, bin ah işit

Memleketinden dönen arkadaşlarımızı arayıp, ‘Nasılsınız?’ diye sorduk ‘Ah’ işittik. Hem hasret gide...

Aile arabuluculuğu kadınları şiddete mahkum edecek

İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı olan arabuluculuk sistemi şiddete aile mahremiyeti kalkanı getirecek....