Van YYÜ öğrencileri kampüste Rojin için yürüdü: Arkadaşımız Rojin’e ne oldu?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, 19 gün önce kaybolan Rojin Kabaiş için yürüdü. Öğrenciler eylemde, "Rojin Kabaiş'e ne oldu?" diye sordu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) 19 gün önce kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin bulunmasının ardından tepkiler sürüyor. Van YYÜ öğrencileri, üniversite arkadaşları Rojin için yürüdükten sonra oturma eylemi gerçekleştirdi. Açıklama yapan öğrenciler, “Arkadaşımıza ne olduğunu öğrenene kadar sürecin takipçisi olacak, yeniden ve ısrarla soracağız; Rojin Kabaiş’e ne oldu?​” dedi.

Yemekhane önünde toplanan öğrenciler, kampüs içerisinde yürüyüş düzenledi. Öğrenciler ‘Rektör istifa’, ‘Koruma, aklama, yargıla’, ‘Rojin’i unutma unutturma’ ve ‘Kampüste yabancı istemiyoruz’ sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüşün ardından oturma eylemine geçen öğrenciler açıklamada bulundu.

"BASKI ARACINA DÖNÜŞEN KYK’LAR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMADI"

Açıklamada, “Rojin de hepimiz gibi zor şartlar altında okumak için gelmişti. Çakıl taşı toplamak için gittiği sahilden geri dönmedi. KYK yurtlarını kadınlar için baskı mekanizmasına dönüştürenler Rojin’in güvenliğini sağlayamadı! Üniversite kampüsünün her tarafını kameralarla döşeyenler 19 gün boyunca Rojin’in nerede olduğunu bulamadı, bugün ölüm sebebini söyleyemiyorlar! Elinde her türlü imkanı olanlar Rojin’i arama çalışmalarında bile son bir hafta içerisinde termal kamera kullandılar!” ifadelerine yer verildi.

Arama çalışmalarının yetersizliğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Biz bu arama süreçlerini 4 yıldır bulunamayan Gülistan Doku’dan, onlarca gün cansız bedeni bulunamayan bugün hâlâ katilleri tespit edilememiş Narin’den, defalarca güvende olmadığını bildirmesine rağmen katledilen kadınların ölümünden biliyoruz. Biz alın(a)mamış bu güvenlik tedbirlerini akşam eve dönerken yaşadığımız korkudan, başımıza bir şey gelirse diye attığımız canlı konumlardan, katledilen ve kaybolan kaybedilen kız kardeşlerimizden biliyoruz.”

"ISRARLA SORACAĞIZ ROJİN’E NE OLDU?"

Arkadaşımıza ne olduğunu öğrenene kadar sürecin takipçisi olacak, yeniden ve ısrarla soracağız; Rojin Kabaiş’e ne oldu? Hiçbirimizin güvende olmadığı kampüslerden ve kentlerden başka Rojinler ölmesin diye her birimizin güvende olduğu kampüsleri ve kentleri birlikte kuracağız. Çünkü biliyoruz; yalnız değiliz, çaresiz değiliz birbirimize sahibiz. Eşit ve güvenli geleceği de böyle kuracağız!"

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE GERİ DÖNÜLMELİ"
Öğrenciler "Bunun son anma olması için" diyerek taleplerini şöyle sıraladı:
-Cezasızlık politikalarına son verilmeli
-İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmeli
-6284 etkin uygulanmalı
-Kaybolan kadınların neden kaybolduğu etkin olarak araştırılmalı
-Üniversitelerde CİTÖB’ler aktif olmalı
İlgili haberler
Rojin’in taziye evinden: Kızım intihar etmedi, bir...

Ailenin taziyeleri kabul ettiği Hacı Abdurrahman Enc Taziye Evi bir dolup bir boşalıyor. Elif Ekin S...

Van YYÜ öğrencileri katledilen kadınlar ve Rojin i...

Van YYÜ öğrencileri katledilen kadınlar ve Rojin için üniversite kampüsünde eylem yaptı, 'Rojin nere...

Türkiye’nin dört bir yerinden üniversiteliler tart...

Öğrenciler bugünlerinden ve yarınlarından dolayı oldukça stresli, gelecekten bir beklentileri olmadı...