Türkiye’nin ‘refah' fotoğrafı! Kilis’te binlerce kişilik iş kuyruğu
Bu fotoğraf Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun ‘Türkiye artık eski Türkiye değil, 3 kat büyümüş, 81 milyon vatandaş refah içinde’ demesinin ikinci gününde çekildi...

Kilis'te, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılacak 3 bin 250 kişilik iş için binlerce kişi, İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta bekleyen kadınların sayısı da çok dikkat çekici... Kadınlar ve erkekler ayrı sıralarda bekledi.

Bu fotoğraf Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun "Türkiye artık eski Türkiye değil, 3 kat büyümüş, 81 milyon vatandaşı refah içinde, dünyada ortaya koyulan en büyük projelerin 6'sını hayata geçirmiş, büyük, güçlü, dünyada söz sahibi bir Türkiye'yiz... AK Parti demek kadın demek, kadınların emeği, alın teri demek. 16 yıldır devrim niteliğinde düzenlemeleri hayata geçirdik. Dünyanın gıptayla baktığı bu düzenlemeler sayesinde kadınlar çalışma hayatında, eğitimde, siyasette, sporda, hayatın her alanında daha güçlü daha etkin ve daha aktiftir. İnşallah bunları daha iyiye götüreceğiz." konuşmasından iki gün sonra çekildi.

AKP hükümeti döneminde yaygınlaştırılan Toplum Yararına Çalışma Programıyla “geleneksel kadın işi” olarak görülen güvencesiz, geleceksiz işlerde, büyük oranda sosyal yardımlardan faydalanmak için sıraya girmek zorunda bırakılan yoksul kadınlar çalışıyor. Üstelik en fazla 9 ay, güvencesiz ve korkunç koşullarda, 'kursiyer' sıfatıyla... Bu program ile sosyal yardımları istihdamla ilişkilendirerek “yoksul çalışsın, yardımı hak etsin” mantığı yaratılıyor, diğer yandan ise bugün güvenceli ve geleceği olan bir iş imkanı tümden ortadan kaldırılıyor. Ve yine kadınların iş ve ekmek talebi bu sermaye hayali için kullanılmaya çalışılıyor. Nasıl mı? 

İşte çeşitli yönleriyle Toplum Yararına Çalışma Programı…
Canımızı bu kadar değersizleştirmenin adı: Toplum Yararına Çalışma Programı

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Kadın işsizliği son dört yılın en yü...

DİSK-AR’ ın TÜİK verileri üzerinden yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, Şubat, Mart ve Nisan ayları...

İşsizliğin ‘İŞKUR’lu hali

Üniversite mezunu kadın iş bulamayınca umudunu İŞKUR’a bağladı. Temizlik görevlisi olarak işe başlay...

İşsizliğin sorumlusu kadınlar ve gençler değil, si...

‘Aklınıza niye işsizlik çift hanede sorusu gelebilir. 9.2 milyon yeni istihdama rağmen kadın ve genç...