Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı çocuk istismarını savundu
2017 yılında Erdoğan tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atanan Süleyman Arslan, çocuk yaşta evliliği savundu.

AKP iktidarında kurulan ve misyonunu "İnsan haklarını korumak ve geliştirmek, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması için çalışmak, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek" olarak açıklayan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) başkanı Süleyman Arslan açık bir çocuk istismarı olan "çocuk evliliklerini", "erken evlilik" olarak aklamaya çalıştı. 

Kurumun Başkanı Süleyman Arslan, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir" dedi.

Sözlerine "Zina evrensel bir suçtur. Bu noktada tüm yasamanın sorumluluğu bulunmaktadır. Sadakatsizlik bir suçtur ve suç olarak düzenlenmelidir" şeklinde devam eden Arslan, daha sonra İstanbul Sözleşmesi'ni de hedef alarak, "Bizim değer yapımıza uygun olmayan tarafları olduğu açıktır. Farklı aile tipleri, ailesiz yaşam, gayrı meşru yaşam sözleşmeyle meşrûiyet kazanmaktadır" ifadesini kullandı.

Kurumun resmi Twitter hesabında da yer alan ifadeler çokça tepki topladı.

İlgili haberler
Avukat Doğanoğlu: Çocuk evliliklerinde affa asla i...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği kendi instagram hesaplarından avukat Senem Doğanoğlu ile yaptığı ca...

Depremi ‘erken yaşta evliliklerin yasaklanması’na...

Yıldız Teknik Üniversitesinde öğrenciler, ‘erken yaşta evlilikleri’ savunan Bedri Gencer’in dersini...

Devletin görevi çocuk evliliklerin önüne geçmektir...

‘İstismarı aklama yasası’ adıyla gündeme gelen yasa tasarısıyla ilgili açıklama yapan Cinsel Şiddetl...