Trans kadının katıldığı program RTÜK'ün cezasıyla kaldırıldı
Trans güzellik kraliçesi ve oyuncu Çağla Akalın’ın Exxen’de katıldığı Katarsis programına RTÜK ceza verdi. RTÜK’ün cezasının ardından katıldığı program yayından kaldırıldı.

Trans Kadın Çağla Akalın, Acun Ilıcalı’ya ait Exxen platformunda yayın yapan Katarsis programına katıldı, bir trans kadın olarak yaşadıklarını anlatan Akalın bir süre sonra yayının kaldırıldığını fark etti. Kaldırılma sebebinin ise RTÜK cezası olduğu ortaya çıktı.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’ya konuşan Çağla Akalın, RTÜK’ün tutumuna karşı “Çocukluğumu, gençliğimi anlattığım programa ceza kesmek yerine bana acılar yaşatanlara ceza kesseydiniz” diye tepki gösterdi.

'BENİM OLDUĞUM BÖLÜM CEZA YEMİŞ'

"Exxen" adlı digital platformda yayınlanan Katarsis isimli programın 11'inci bölümünde, kendisinin yer aldığı bölümün yayından kaldırıldığını söyleyen Trans kadın Akalın, bölümün neden kaldırıldığına dair kendisine herhangi bir açıklamanın da yapılmadığını vurguladı.

Akalın açıklamasında şunları söyledi: “Çocukluğumu, gençliğimi, yaşadığım acıları anlatmaktan başka bir şey yapmadığım ve birçok kişinin yüreğine dokunan programın benim olduğum bölümü RTÜK tarafından ceza yemiş. Exxen bölümü kaldırmış. Bana yapılan açıklama bu yönde. İlkleri başarmanın gurunu bir kez daha yaşadım. Tarihinde ilk kez bir trans kadının katıldığı program ceza yedi, Tarihinde ilk kez bir platform ceza yedi, belki Acun beye bile ilk defa bu ilki yaşattım. Benim son sözüm keşke çocukluğundan beri yaşadığım olayları anlattığım programa ceza kesmek yerine bana bu acıları yaşayanlara ceza kesilse idi. Keşke bu dünyada böyle bir kurul olsaydı. Allah'tan, Rabbimin mahşeri ve kıldan ince kılıçtan keskin adaleti var."

Fotoğraf: Katarsis

İlgili haberler
İzmir’de trans kadın Mira Güneş evinde öldürülmüş...

İzmir'de yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu trans kadın Mira Güreş, evinde öldürülmüş olarak...

Trans yağlarının zararlarından nasıl korunacağız?

Yakın zamanda gıda etiketinden kaldırılması tartışması ile gündeme gelen trans yağ asitlerinin ne ol...

Trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicr...

Hande Buse Şeker’i öldüren polis memuru Volkan Hicret’e kasten öldürmeden müebbet hapis cezası veril...