Tire Başköylü Kadınlar Film Etkinliğinde Buluştu
Mücadeleleriyle köylerine jeotermal enerji santrali yapılmasına izin vermeyen Başköylü kadınlar, kısa film gösteriminde buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğünün düzenlediği “İzmir’de Kadınlar Sinema Yapıyor” diyerek Tire Başköy’de kadınlar buluştu.

Başköylüler, köylerine jeotermal enerji santrali yapılmasına karşı verdikleri mücadele ile gündeme gelmiş ve verdikleri mücadeleyi kazanmışlardı.

Köy kahvesinde gerçekleştirilen etkinlikte kız çocuklarının evlendirilmesini konu alan “Adım Yalnızlık” isimli kısa film gösterildi.


Etkinlikte ikinci olarak Diyarbakır’da yaşayan, çocukluğundan beri futbolcu olmak istemesine ve karşısına fırsatlar çıkmasına rağmen bu isteği hep görmezden gelinen, hayalini ancak 48 yaşında gerçekleştirebilen Azize Ay’ın hikayesini anlatan “Bu Da Mı Gol Değil!” filmi gösterildi.

Film gösterimlerinin ardından filmde anlatılan hikayelere dair bir söyleşi gerçekleştirilerek, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin yol açacağı sorunlar ile kadın erkek eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçları üzerine tartışma yürütüldü.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN İSYANI: Ölürüz de jeotermal yaptırmayız!

Köylerine jeotermal santral yapılmasına karşı aylardır direnen Kızılcaköylü kadınlar Vali Yardımcısı...

GÜNÜN İSYANI: Tireli üretici kadınlar köylerinde j...

Tire Başköy Mahallesi’nde jeotermal kaynak aramak için sondaj çalışmasına başlamak isteyen firmanın...

İkizköy Akbelen'deki kadınların çevre mücadelesi

Evrensel ve Ekmek ve Gül ortak yayınında bu hafta İkizköy Akbelen'deki kadınların mücadelesini İkizk...