Ticani Tarikatı şeyhi cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı
Bursa’da Ticani Şeyhi Ahmet Şahin Uçar cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı.

Bursa’da kadınlara “ilim öğreteceğim” diyerek cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddia edilen Ticani Şeyhi Ahmet Şahin Uçar’ın ses kaydı ortaya çıktı. Uçar kadınları kendisine "komplo kurmak" ile suçladı. Uçar, cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında kadınları taciz eden Uçar’ın ses kaydını yayımladı. Saymaz, Uçar'ın suçlamaları reddettiğine ve daha önceden açılan dosyanın da kapatılmaya çalıştığına dikkat çekti:

“Kimseyi hipnoz etmedim. G. ile fiziki olarak bir araya gelmedim. G. ya da bir başkasından açık resim göndermesini istemedim. G. ile yazışmam yoktur. Kimseye sevişmek istediğimi söylemedim. Misafirhanemiz bulunmamaktadır. Sohbetlerimde cinsel içerikli konuşmam olmadı. G. ile cinsel içerikli konuşmam ya da mesajlaşmam olmadı. Beni çok arayan olur.”

Bu açıklama üzerine, G.’nin kaydettiği telefon görüşmelerinin dökümleri Uçar’ın önüne kondu. Bu görüşmelerde cinsel içerikler ve göndermeler mevcuttu. Uçar, “O konuşmaları yapmış olabilirim ancak böyle bir konuşma ses kaydına alındıysa hukuka aykırıdır” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül