TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu: 1 Eylül'de yaşanan polis tacizinin takipçisiyiz
TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu 1 Eylül'de polis tacizine uğrayan Tuğçe yılmaz için açıklama yayınladı

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu 1 Eylül Dünya Barış gününde İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eylemde, sivil polisin tacizine uğrayan ve haber yapmasını engellenen bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz için basın açıklaması yayınladı. 

"1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eylemde, polis, son dönemde artan, kadın ve LGBTİ+ gazetecileri hedef alan tacizlerine bir yenisini ekledi.

İskele Meydanı’ndaki buluşmayı izleyen ve görüntüleyen bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz’ı bir sivil polis taciz etti.

Görevi başındaki gazeteci kadınlara polis yetkililerinin “kızlar” diye hitap ettiği görüldü.

Tuğçe Yılmaz, hem kadın hem de gazetecidir. Dolayısıyla uğradığı saldırı hem cinsiyetine hem de mesleğine yöneliktir.

Tarihten ve günümüzün çatışmalı ortamlarından biliyoruz ki, kadınların cinsiyetine yönelik saldırılar kirli bir savaş taktiğidir. Emniyet güçleri kadın ve LGBTİ+ gazetecilerle savaş halinde midir? Bize anlatmak istedikleri bu mu?

İçişleri Bakanlığı’nı kolluk kuvvetlerine çekidüzen vermeye çağırıyoruz. Kolluğun görevi taciz etmek değil, tacizi engellemektir.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu olarak, üyemiz Tuğçe Yılmaz’ı taciz eden sivil polisin kimliğinin açıklanmasını, hakkında derhal disiplin süreçlerinin işletilmesini istiyoruz. Kendisinin yapacağı suç duyurusunda da yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşırız. Sürecin takipçisiyiz."


Fotoğraf: Ekmek ve Gül