Telhamut Çadır Kentinde kadınların bir paket süt için fuhuşa zorlandığı iddia edildi
Urfa’da bulunan Telhamut Çadır Kentinde kalan mülteci kadınların, erkek kamp çalışanları tarafından kimi zaman bir paket süt karşılığında fuhuşa zorlandıkları bilgisine ulaşıldı.

Suriye’de yaşanan savaştan kaynaklı ülkelerini terk edip, Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan mültecilerin bir bölümü yerleştirildikleri kamplarda zorluklar içerisinde yaşamlarını sürdürme gayretinde. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 19 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli mülteci sayısı 3 milyon 541 bin 572. Suriyeli mültecilerin barındırıldığı kamplardan biri de Urfa Ceylanpınar’da bulunan Telhamut Çadır Kenti.

Mezopotamya Ajansının haberinde, Ceylanpınar Kaymakamlığına bağlı Telhamut Çadır Kentinde kalan mülteci kadınların, erkek kamp çalışanları tarafından kimi zaman bir paket süt karşılığında fuhuşa zorlandıkları iddia edildi. Haberde “kimi kamp çalışanlarının birkaç parça eşya, çocukları için bir paket süt veya mama karşılığında mülteci kadınları kendileriyle cinsel birlikteliğe zorladıkları öğrenildi” iddiasında bulunuldu.

“Bu kamplarda devlet koruması altında olan mülteci kadınların mağduriyetlerini kullanarak fuhuşa zorlayanların kamp çalışanları olduğuna dair ulaşılan bilgileri doğrulayan bir görüntü kaydına da ulaşıldı” denilen haberde bir kamp çalışanı ile kampta kalan mülteci bir kadının, gıda maddelerinin muhafaza edildiği konteynır ve çadıra girip çıktıkları görülüyor.

ÇADIR KENT MÜDÜRÜ GÖRÜNTÜDEN HABERDAR DEĞİLMİŞ
Mezopotamya Ajansının konu ile ilgili ulaştığı Telhamut Çadır Kenti Müdürü ise, bu görüntüden haberdar olmadığını, söz konusu şahsın hâlâ çalışıp çalışmadığı bilgisini ise paylaşma yetkisinin olmadığını aktardı. Kamp Müdürü, görüntünün internete yüklendiği tarihte Telhamut Çadır Kenti’nde görevli olmadığını savundu.

İlgili haberler
Mülteci kadınlar güvensiz kamplarda tehlike altınd...

Binlerce mülteci Atina’da bulunan Elliniko kamplarında güvensiz ve elverişsiz koşullarda yaşıyor. Ka...

Türkiye’de mülteci kadınların durumu

Dünya Mülteciler Günü’nde kadın mültecilerin durumunu sosyolog Nilüfer Körükmez ve Suriyeli mülteci...

Mülteci kadınların umdukları Almanya bulduklarıyla...

Almanya’da da mülteci kadınlara yönelik ayrımcılık, şiddet hâd safhada. 639 kadınla yapılan anket so...