Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin 2’nci yılında Afgan kadınlar çağrı yaptı: Sesimizi duyun!
Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin 2’nci yılında kadınlar, ‘Kadınlar ülkenin Taliban'ın terörist ve faşist grubunun varlığından arındırılmasını istiyor’ diyerek seslerinin duyulması çağrısı yaptı.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin 2’inci yılında İran’da yaşayan Afganistanlı kadınlar bir bildiri yayımladı.

“15 Ağustos 2021'de Afganistan, Taliban terör örgütüne teslim olmuş ve insanların hayatlarının temelleri dramatik bir şekilde çökmüş, Afganistan'da normal yaşama dair umutlar yerle bir olmuştu” denilen bildiride, “Kolektif ve bireysel özgürlükler ortadan kalktı, ışığın ve umudun yerini karanlık ve cehalet doldurdu. Şimdi Taliban terör örgütünün Afganistan'daki hakimiyetinin ikinci yılındayız. İki yıldır dünya tüm savaş suçlarına, insanlık suçlarına tanık oluyor. Zorunlu göçler, soykırım, ırk ayrımcılığı ve terörizm Afganistan coğrafyasının bir parçası haline geldi” ifadeleri kullanıldı.

‘TALEPLERİMİZİ DUYUN’

Bildirinin devamında şunlar belirtildi: “Taliban’a karşı Afganistan halkıyla dayanışma haftasında protestoculara, küresel protesto ve gösterileri düzenleyenlere, Birleşmiş Milletlere, uluslararası topluluğa, uluslararası kurumlara, insan haklarına halka sesleniyoruz; taleplerimizi duyun ve yanımızda olun.

Afganistan pratikte ve gerçekçi olarak dünyada bilinen terör örgütünün sahası ve sığınağıdır, Afganistan meselesine müdahil olan ülkeler Afganistan'ın terörize edilmesini önlemekle yükümlüdürler.

Taliban ile Amerika Birleşik Devletleri arasında, ülkenin Taliban'ın eline geçmesine neden olan ve bunun sonucunda Afganistan'da milyonlarca insanın yerinden edilmesi, açlık, cinsiyet ve etnik ayrımcılığa yol açan Doha Anlaşması iptal edilmelidir.

Kadınlar Afgan toplumunun yarısıdır, Taliban tarafından tamamen ortadan kaldırılmıştır, kadınlar ülkenin Taliban'ın terörist ve faşist grubunun varlığından arındırılmasını istiyorlar, böylece Afganistan'da hiçbir kadın cinsiyet ayrımcılığının kurbanı olmasın.”

Haber-Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Afganistan’da 10 yaşından büyük kız çocuklarına ok...

Taliban, Afganistan'ın bazı eyaletlerinde 10 yaşından büyük kız çocuklarının okula gitmesini yasakla...

Tarihte karanlığın tekerrürü: Afganistan iki yıldı...

Afganistan’ın Taliban tarafından işgal edilmesinin üzerinden nerdeyse iki yıl geçti. Kadınlar 1996 y...

Taliban’dan kaçıp Türkiye’ye gelen Fatma: Milliyet...

Afgan Fatma Nazary ve ailesi 8 yıldır Türkiye’de. Neden geldikleri sorusunun cevabı ise Taliban şidd...