Sultangazi Ekmek ve Gül’den kadınlar piknikte buluştu: Daha güçlü bir mücadele için 1 Mayıs’a
Sultangazi Ekmek ve Gül’den kadınlar kısacık da bir süre olsa nefes almak ve dayanışmak için bahar pikniğinde bir araya geldi. Kadınlar 1 Mayıs çağrısını da unutmadı…

Sultangazi Ekmek ve Gül Grubu olarak düzenlediğimiz piknikte bir araya geldik. 1 Mayıs’a giderken işçi, emekçi kadınlar olarak sorunlarımız üzerine konuştuğumuz bir etkinlik gerçekleştirirken yine sorun üstesinden nasıl geleceğimize dair de fikir önerileri sunduk. Çalışan ve üretenler olarak yoksulluğumuzun nasıl derinleştiğini, hayat standartlarımızın gün geçtikçe daha da düştüğünü her birimiz farklı örneklerle dile getirdik. Temel ihtiyaçlara dışında hiçbir şeye bütçe ayıramamamızdan, emeğimizin ve mesleğimizin değersizleştirilmesinden, içine itildiğimiz güvencesiz çalışma koşullarıyla beraber yaşadığımız şiddet, mobbing ve baskılardan bahsettik.

Henüz ilkokul çağındaki çocukların dahi sınıf arkadaşlarıyla dolar kuru takip etmesinin, ekonomik krize göre hayatlarını şekillendirmek zorunda kalmalarının, kültür, sanat sinema gibi faaliyetlerden bile mahrum kalmanın yaşamımızı çekilmez hale getirdiğini ifade ederken, bütün bu sorunlara çözümünün sadece sandıkta değil en çok da halkın kendi iradesinde olduğunu konuştuk. 3-5 kadın demeden her türlü yan yana gelişin kadınları umutsuzluk duygusundan çıkardığı üzerine ortaklaşırken dayanışmayı da çok daha güçlendirdiğini vurguladık. Bundan sonra daha sık yan yana gelme sözüyle ve 1 Mayıs çağrısıyla da etkinliğimizi sonlandırdık.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubu Ekmek ve Gül'ün 14...

Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül, Ekmek ve Gül'ün 14'üncü, ekmekvegul.net 'in 5. yaşını İstanbul Kadıköy'd...

Çanakkale’de diplomalı işsizliğin anatomisi: ‘Haya...

Genç kadın işsizliğinin rekor seviyelere ulaştığı bugünlerde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü me...

Kadınların öldürülmesine 'aldatma' bahanesine izin...

Eşi tarafından bıçaklanıp ölümden dönen Dilek Hemşire, Kibar Özten'i katleden Ozan Ali Özten'in yarg...