Şişli Ekmek ve Gül bir öğün ücretsiz yemek için imza kampanyası başlattı
Şişli Ekmek ve Gül grubu, belediyenin başlattığı 'Bir Öğün Bizden' kampanyasının Şişli'deki tüm okullarda uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Şişli Ekmek ve Gül grubu, okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı için imza kampanyası düzenledi. 

Geçtiğimiz günlerde Şişli Belediyesi sosyal medya hesabından eylül ayı itibariyle başlayacağı “Bir Öğün Bizden” isimli bir kampanya duyurdu. Kampanyada Kuştepe ve İzzetpaşa Mahallelerinde yer alan pilot okullarda ilkokula yeni başlayacak çocukları kapsayan okul gıda paketi yardımı yapılacağı açıklandı ancak Şişli'deki birçok mahalle bu projeye dahil edilmedi. Bu sebeple Şişli Ekmek ve Gül grubu, derinleşen ekonomik krizin ve artan fiyatların etkisiyle okul giderlerinin velilerce karşılanamadığı, eğitimin her bir aşamasının özelleştirildiği günlerde parasız ve bilimsel eğitimin bir hak olduğunu, devlet kurumlarının ve yerel yönetimlerin bu hakkın kullanılabilmesinde yükümlülüklerinin olduğunu hatırlatarak; “Bir Öğün Ücretsiz ve Sağlıklı Yemek Haktır” şiarıyla imza toplamaya başladı.

KADINLAR BESLENME SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR

Şişli Belediyesi'nin bu uygulamayı Şişli’deki tüm okullarda başlatması için ilkokul önlerinde imza toplamaya başlayan Şişli Ekmek ve Gül grubundan kadınlar; ailelerin ekonomik durumlarını, çocuklarına hazırladıkları beslenme çantalarının yeterli olup olmadığını ölçen anketler de toplamaya başladı. Bu süreçte birçok veli ile yan yana gelen Şişli Ekmek ve Gül grubundan kadınlar, okul önlerinde karşılaştıkları kadınların okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebine oldukça olumlu yaklaştıklarını, okullardaki temizlik ve güvenlik gibi sorunları da gündem ettiklerini belirttiler. Bunun yanı sıra okul önünde karşılaştıkları kadınlardan bazılarının gıda yardımı için isim topladıklarını düşünerek standa geldiklerini ve kendi çocuklarının ismini yazdırmaya çalıştıklarını ifade ettiler. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şişli'de kadınlar 8 Mart için yürüdü

Şişli Kent Konseyi Kadın Meclisi “Yoksulluğa, Şiddete, Sömürüye, Savaşa Karşı Kadın Mücadelemiz Var”...

Ekmek ve Gül Şişli etkinliği: Regl yoksulluğu nedi...

Ekmek ve Gül Şişli Grubunun gündeminde regl yoksulluğu var.

Şişli’de Ekmek ve Gül buluşması: Motivasyonumuzun...

Şişli Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kadınlar “Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı Ekmek ve Gül Foru...