Sevil Aracı: Halkın örgütlü gücü ile değişecek
Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayları Sevil Aracı ve Tülay Hatimoğulları Uçak Mahallesi'nde halkla bir araya geldi.

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listelerinde aday gösterdiği, Yayın Kurulu Üyemiz ve Adana Ekmek ve Gül Grubunun bir parçası olan Adana milletvekili adayı Sevil Aracı, Türkiye’de güçlü bir seçenek olarak özgürlükten, demokrasiden, halkların kardeşliğinden yana olan partilerin bir araya gelmesi ihtiyacından bahsetti; bu ihtiyaçla Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kurulduğunu ve bu ittifakın seçimlerle sınırlı bir ittifak olmadığını dile getirdi.

İttifakın Meclis'te güçlü bir şekilde temsil edilmesinin önemli olduğunu dile getiren Aracı, “Seçimlerin tek başına her şeyi düzeltmeyeceğinin de farkındayız. Halkın, işçilerin, emekçilerin örgütlü gücü ile bir şeyleri değiştirilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

ASIL DAYANIŞMAYI EMEKÇİLER GÖSTERDİ

Televizyon ekranlarında bağış yapan patronların para daha cebinden çıkmadan vergi indirimleri ile verdiklerini geri aldığını ifade eden Aracı, diğer yanda da evinde yiyecek ekmeği yokken deprem bölgesine gönüllü olarak giden, bulunduğu yerde yapabildiği kadar dayanışma gösteren işçi, emekçilerin olduğunu hatırlattı. Aracı, “Deprem, iktidarın işçilerin, emekçilerin yaşamını nasıl olumsuz etkilediğini gösterdi, bir yandan da emekçilerin ancak birbirine tutunarak ayakta kalabildiğini gösterdi” dedi.  

GÜÇLÜ BİR 1 MAYIS!

Adana 1 Mayıs mitinginin 16.00’da Kasım Gülek Köprüsü Cemalpaşa girişinde başlayan yürüyüşle başlayacağını hatırlatan Aracı, seçimlere giderken işçilerin, emekçilerin taleplerinin görülmesi için 1 Mayıs’a güçlü katılmanın önemli olduğunu ifade etti.

“KADINLARI HEDEFE KOYAN İKTİDARI GÖNDERMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK”

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, iktidarı göndermek için her yurttaşın bir aday gibi kapı kapı çalışması gerektiğini ifade etti. Hatimoğulları, insanlar enkaz altındayken insanların yakınlarını çıkarmak için iş makinesi bulamadığını ancak bugünlerde AKP yanlısı şirketlerin iş makinelerinin deprem bölgesinde olduğunu dile getirdi. İktidarın depremde yıkılan kentleri yeniden inşa ederken halkı mağdur edip, şirketleri ihya eden rantçı bir perspektifle hareket ettiğini söyledi.

İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran iktidarın Hüda Par gibi yapılarla anlaşarak kirli bir pazarlıkla kadınları koruyan 6284 sayılı Yasa'yı da kaldırmayı seçim vaadi olarak ortaya koyduğunu dile getiren Hatimoğulları, “Bu iktidarı başta kadınlar, gençler olmak üzere, Kürt halkı, işçileri, emekçileri, bu ülkenin ezilenleri bu iktidarı göndermeli, başka çare yok” dedi.

İlgili haberler
Adana Ekmek ve Gül İskenderun'da depremzede kadınl...

Adana Ekmek ve Gül Grubu depremzede kadınlara topladığı yardımları ulaştırdı. Depremzede kadınlar de...

Defne’de depremzedeler hâlâ elektriksiz

Defne, Harbiye Mahallesi’nde gönüllülerin dayanışmasıyla kurulmuş olan 30 kadar çadırda yaşayan depr...

Kız kardeşlik köprüsüyle hayatı yeniden kuruyoruz

Tüm kadınları kız kardeşlik köprüsüne katılmaya, hayatı hep birlikte yeniden kurmaya çağırıyoruz…