SES Şişli Şube: Nefret söylemlerine izin vermeyeceğiz
SES Şişli Şube, Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimi M.Ş’nin SES’in 8 Mart bildirisini yırtıp SES temsilcilerini tehdit etmesine tepki gösterdi: “Nefret söylemlerine izin vermeyeceğiz”

İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi M.Ş’nin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikasının (SES) 8 Mart bildirilerini yırtması, sağlık emekçilerini tehdit ederek nefret söyleminde bulunması üzerine SES Şişli Şube basın toplantısı gerçekleştirdi. Nefret söylemlerin, ötekileştirici dilin, kınandığı açıklamaya Diş Hekimleri Odası da katıldı.

“SENDİKA ÜYELERİNİN ÜZERİNE YÜRÜNDÜ”

Basın açıklamasını SES Şişli Şubesi Kadın Sekreteri Ebru Erdem okudu. Erdem olaya ilişkin bilgi verdi. 18 Mart’ta M.Ş.’nin sendikanın 8 Mart bildirisini görerek yırtıp attığını, panoyu duvardan söktüğünü aktaran Erdem; bunun üzerine orada görevli olan SES üyesi bir kadın sağlık emekçisinin şahıs hakkında tuttuğu tutanağı başhekimliğe ilettiğini söyledi.

25 Mart’ta iş yeri temsilcilerinin konunun tarafı olduğu ve olayı kendisinden de dinlemek için M.Ş.’nin yanına çıkacakları sırada M.Ş.’nin tehditler savurduğunu anlatan Erdem, “Odasından bir hışımla çıkarak, ikisi iş yeri temsilcisi ve biri üyemiz olmak üzere 3 kadın sağlık emekçimizin üzerine yürümüş ‘LGBT falan demeyeceksin benim yanımda sapıklık yapanlarla uğraşmak zorunda değilim! Devletin hastanesinde bana LGBT propagandası yapmayacaksınız. Terör propagandası da hiç istemiyorum. Vatan haini! Defolun, çıkın!’ cümlelerini kullanarak, tamamen hezeyanlarının propagandasına yönelik, ayrıştırıcı ve mesnetsiz ithamlarını hastalarında bulunduğu kamuya açık alanda yüksek sesle ve öfkeyle dile getirmiştir” dedi.

“YAŞAMDA ISRARLI, ÖZGÜRLÜKTE KARARLIYIZ!”

Olay hakkında hukuki sürecin başladığını aktaran Erdem, sendikalarının üyelerinin haklarını korumayı, toplumsal yaşamın her alanında cinsiyetler arası eşitsizliğin ortadan kaldırılması için mücadele etmeyi, çalışanlar arasında her türlü eşitsizliğin ortadan kaldırılmasını amaçladığını ifade etti. Nefret söylemini hedefleyen, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik eden, farklılıklar üzerinden emekçileri birbirine karşı kışkırtan provokasyonlara karşı demokrasi ve emek mücadelesinin bir bütün olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Erdem, “Yaşamda ısrarlı, özgürlükte kararlıyız!” diye konuştu.

Fotoğraf: SES